Ξεπέρασε Λουτσέσκου και κυνηγάει τον πρωτοπόρο Φέργκιουσον ο Γκουαρντιόλα

Ξεπέρασε Λουτσέσκου και κυνηγάει τον πρωτοπόρο Φέργκιουσον ο Γκουαρντιόλα

Το Super Cup που κατέκτησε η Σίτι, έδωσε την ευκαιρία στον Γκουαρντιόλα να ξεπεράσει τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και να βρίσκεται πίσω μόνο από τον Άλεξ Φέργκιουσον στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων.

Η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, επικράτησε στα πέναλτι με 5-4 της Σεβίλλης και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό Supe Cup της Ιστορίας της, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να κατακτά με τη σειρά του το υπ’ αριθμός 36 τρόπαιο της τεράστιας ήδη καριέρας του.

Ο τίτλος αυτός έφερε τον Καταλανό τεχνικό στο Νο.2 της λίστας με τους προπονητές με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων, ξεπερνώντας τον Μιρτσέα Λουτσέσκου που σε 41 χρόνια καριέρας μετρά 35 κατακτήσεις!

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Εσε: «Είναι στο αεροπλάνο, ταξιδεύει στην Ελλάδα» (pic+vid)

Μόνος πρώτος πλέον, και μεγάλος στόχος του Πεπ, είναι ο θρυλικός Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος σε 39 χρόνια καριέρας, είχε τον απίστευτο αριθμό των 49 κατακτήσεων τροπαίων!

Με δεδομένο μάλιστα πως ο Γκουαρντιόλα τα κατάφερε όλα αυτά μόλις σε 15 χρόνια καριέρας, λιγότερο δηλαδή από τα μισά σε σχέση με τους μεγάλα ονόματα της προπονητικής που προαναφέραμε, και με δεδομένο πως ο άλλοτε προπονητής των Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου είναι 52 ετών, σε λιγότερο από μια δεκαετία ίσως μιλάμε για τον νέο θρύλο της προπονητικής και τον πιο επιτυχημένο όλων των εποχών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ