Οι Ελληνες δείχνουν τον δρόμο (vids)

Οι Ελληνες δείχνουν τον δρόμο (vids)

Γαλανόπουλος, Ιωαννίδης και Αλεξανδρόπουλος πέτυχαν τρία καθοριστικά γκολ στο φινάλε των αγώνων και όχι μόνο έδωσαν νίκες και προκρίσεις... αλλά και ελπίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καθοριστική εβδομάδα ήταν αυτή που μας πέρασε καθώς 4 από τις 5 ελληνικές ομάδες βρίσκονται ακόμη στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και 3 από αυτές έχουν εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς ομίλους. Μόνο ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το γεγονός για την χώρα μας αλλά μην ξεχνάμε και ποιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις εκβάσεις των αποτελεσμάτων.

Τρία Ελληνόπουλα. Τρία παιδιά τα οποία χάρισαν μοναδικές στιγμές στους οπαδούς των ομάδων τους στο φινάλε των αγώνων. Ο λόγος για τους Γαλανόπουλο, Ιωαννίδη και Αλεξανδρόπουλο. Ας τα πάρουμε όλα με βάση χρονικής σειράς.

Διαβάστε επίσης: «Κοντα στην απόκτηση του Ελ Αραμπί η Γουιντάντ Καζαμπλάνκα»

Ο Γαλανόπουλος, σε μία βραδιά που ήταν συναισθηματικά φορτισμένη από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, εξελίχθηκε σε ήρωα της ΑΕΚ όταν στο 90ο λεπτό με δικό του γκολ η «Ένωση» πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-2) αλλά και παράλληλα για την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Η περίπτωση του 25χρονου μέσου είναι ιδιαίτερη καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και αυτό γκολ μοιάζει κάτι σαν ορόσημο για την συνέχεια. O Γαλανόπουλος προέρχεται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και ανδρώθηκε με την πρώτη ομάδα έχοντας καταγράψει 152 συμμετοχές με 11 γκολ και 3 ασίστ.

Λίγο αργότερα ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε και τελικά ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ στην παράταση και ύστερα στα πέναλτι όπου το «τριφύλλι» ήταν αλάνθαστο παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το έργο των Ελλήνων δεν έμελλε να τελειώσει εκεί καθώς ο Αλεξανδρόπουλος στην δεύτερη μόλις συμμετοχή του με την φανέλα του Ολυμπιακού κατάφερε να πετύχει ένα πολύ σημαντικό γκολ για την πορεία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη. Στο 90+6′ με δυνατό συρτό σουτ κέρδισε τον τερματοφύλακα σοκάροντας τους πάντες εντός και εκτός γηπέδου και έδωσε μία τεράστια πρόκριση στην ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην επόμενη φάση.

Έτσι λοιπόν τα τρία Ελληνόπουλα με τρία γκολ-χρυσάφια έδωσαν νίκες, προκρίσεις και ελπίδα στους Έλληνες φιλάθλους καθώς έχουν ήδη στήσει γερές βάσεις να καθιερωθούν στις ομάδες και να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ