Ινφαντίνο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες κατέστρεψε τους πανηγυριμούς της Ισπανίας»

Ινφαντίνο: «Το φιλί του Ρουμπιάλες κατέστρεψε τους πανηγυριμούς της Ισπανίας»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγόρησε τον Λουίς Ρουμπιάλες ότι με την συμπεριφορά του μετά την λήξη του αγώνα κατέστρεψε τους πανηγυρισμούς της Ισπανίας.

Το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο κατά την τελετή απονομής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών ήταν και ο λόγος που η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας και τον απέκλεισε από όλες τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες.

Η Ερμόσο τόνισε πως το φιλί δεν ήταν συναινετικό προκάλεσε την οργή του Ρουμπιάλες ο οποίος αποκάλεσε τους επικριτές «ηλίθιους» αλλά αργότερα ζήτησε συγγνώμη αρνούμενος την παραίτησή του.

Ο Ινφαντίνο δεν έμεινε εκεί και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στo Instagram έγραψε:

«Οι πανηγυρισμοί που άξιζαν για αυτές τις υπέροχες πρωταθλήτριες χάλασαν μετά από αυτό που συνέβη μετά το τελευταίο σφύριγμα. Και αυτό που συνέχισε να συμβαίνει τις επόμενες μέρες. Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Τα πειθαρχικά όργανα της FIFA ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη τους και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες θα συνεχίσουν τη νόμιμη πορεία τους. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα υποστηρίξουμε περαιτέρω το γυναικείο ποδόσφαιρο στο μέλλον, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί. Οι Ισπανοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο Ρουμπιάλες, μπορεί να διέπραξε πράξη σεξουαλικής επίθεσης, ενώ η ομάδα της Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλες 32 παίκτριες δήλωσαν πως δεν θα αγωνιστούν με τα χρώματα της χώρας με τον 46χρονο στην ηγεσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ