Ρέιντζερς – Σέλτικ 0-1: Στους «Κέλτες» το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Σκωτία

Ρέιντζερς – Σέλτικ 0-1: Στους «Κέλτες» το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Σκωτία

Με το γκολ του Φουρουχάσι του δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Σέλτικ πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν (0-1) στο «Άιμπροξ».

Η Σέλτικ απέδρασε με το «διπλό» από την έδρα των Ρέιντζερς πέρνωντας τους τρείς βαθμούς στο πρώτο «old firm» της σεζόν 2023/24 στην Premiership της Σκωτίας.

Το γκολ του Κιόγκο Φουρουχάσι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου ήταν αποδείχτηκε αρκετό για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ώστε να πάρει την νίκη, η οποία στέλνει την Σέλτικ στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premiership στην πρώτη διακοποί, δημιουργώντας απόσταση τεσσάρων βαθμών από την μεγάλη τους αντίπαλο όσον αφορά τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Λιόλιος: «Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική υπέρβαση υπεύθυνος είμαι εγώ»

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν περισσότερα από το ματς βάσει της εικόνας της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο του «Άιμπροξ». Στο 1ο λεπτό του ντέρμπι άνοιξαν το σκορ αλλά δεν μέτρησε μέσω VAR. Στο 28′, ο Κεμάρ Ρουφ βρήκε και αυτός δίχτυα, με το γκολ και πάλι να μη μετρά μετά από έλεγχο. Τελικά, ωστόσο, αυτοί που βρήκαν προβάδιασμα ήταν οι φιλοξενούμενοι, με φοβερή αντεπίθεση και απίθανο πλασέ του Κιόγκο Φουρουχάσι στο 45+2′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γηπεδούχοι πίεσαν πολύ, χάνοντας και μία τεράστια ευκαιρία με τον Ντέσερς. Τελικά, δεν κατόρθωσαν ποτέ να βρουν γκολ ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να υποστούν τη δεύτερή τους ήττα μετά από 4 αγωνιστικές, μετά από αυτή με την Κλιμάρνοκ στην πρεμιέρα (1-0). Στον πάγκο των νικητών ήταν και ο Λουίς Πάλμα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε πάντως καθόλου.

Η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 2/9
Λίβινγκστον-Σεντ Μίρεν 1-1
Σεντ Τζόνστοουν-Νταντί 2-2
Κλιμάρνοκ-Ρος Κάουντι 0-1

Κυριακή 3/9
Ρέιντζερς-Σέλτικ 0-1
Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν
Χαρτς-Μάδεργουελ

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

Σάββατο 16/9
Σεντ Τζόνστοουν-Ρέιντζερς
Σέλτικ-Νταντί
Χαρτς-Αμπερντίν
Κλιμάρνοκ-Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ-Σεντ Μίρεν
Ρος Κάουντι-Λίβινγκστον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ