Τίμησε τον Καντονά η Οσέρ

Τίμησε τον Καντονά η Οσέρ

Δείτε με ποιον τρόπο τίμησε τον σπουδαίο Γάλλο η Οσέρ...

Η Οσέρ μετονόμασε την αίθουσα ποδοσφαίρου του προπονητικού κέντρου της το πρωί του Σαββάτου (14/10) σε «Ερίκ Καντονά», παρουσία του πρώην παίκτη της, ο οποίος ανδρώθηκε στο σύλλογο στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, πριν αρχίσει να δημιουργεί τη μεγάλη καριέρα του.

Η τελετή διοργανώθηκε παρουσία του εμβληματικού πρώην προπονητή Γκι Ρου, του εκτελεστικού προέδρου της Μπαπτίστ Μαλέρμπ, του πρώην επικεφαλής του προπονητικού κέντρου Ντανιέλ Ρολάν και ορισμένων πρώην ποδοσφαιριστών.

Ο 57χρονος Καντονά, ο οποίος ακολουθεί πια καριέρα ηθοποιού και τραγουδιστή, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη γαλλική πόλη για να διοργανώσει μια μουσική παράσταση.

«Η Οσέρ είναι μια πόλη που σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι η οικογένειά μου. Έζησα πολύ έντονες στιγμές εδώ που με βοήθησαν να φτιάξω τον εαυτό μου. Ένας σύλλογος από μια μικρή πόλη όπως αυτή παραμένει στην κορυφή μετά από αρκετές δεκαετίες, είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο Καντονά.

Πριν γίνει θρύλος σε ολόκληρη τη Μάγχη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο «Βασιλιάς» ξεκίνησε την καριέρα του στην Οσέρ, όπου το 1981 ήταν μέλος της πρώτης γενιάς παικτών που εκπαιδεύτηκε από τον σύλλογο.

«Στη ζωή μου, πάντα ενεργούσα με βάση το ένστικτο και ένιωθα ότι υπήρχε κάτι εδώ. Δεν έκανα λάθος. Είμαι τόσο χαρούμενος. Νιώθω σαν να είμαι 15 χρονών», σχολίασε ο πρώην διεθνής (45 συμμετοχές, 20 γκολ).

«Ο Ερίκ παραμένει πολύ δεμένος με αυτόν τον σύλλογο και μιλάει γι΄ αυτόν με απίστευτο τρόπο. Αυτό το νέο όνομα για την αίθουσα ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνει δυνατή τη μετάδοση αυτής της κληρονομιάς», τόνισε ο Μπαπτίστ Μαλέρμπ.

Μετά την αποχώρησή του από την Οσέρ το 1988, ο Ερίκ Καντονά έπαιξε στη Μαρσέιγ (1988-91), τη γενέτειρά του, και δόθηκε δανεικός σε Μπορντό (1989) και Μονπελιέ (1989-1990).

Μετά από έναν τελευταία γαλλικό σύλλογο (Νιμ, 1991) διέσχισε τη Μάγχη και απόλαυσε τη δόξα στην Αγγλία, πρώτα στη Λιντς (1992) και στη συνέχεια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1992-1997), όπου είναι ένας ζωντανός θρύλος.

Έχει κατακτήσει συνολικά πέντε τίτλους αγγλικού πρωταθλήματος -εκ των οποίων τέσσερις με τους «Κόκκινους Διαβόλους»-, τέσσερα Charity Shields και δύο Κύπελλα Αγγλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ