Οι πρώτες σημαντικες αλλαγές στο VAR από την IFAB είναι γεγονός

Οι πρώτες σημαντικες αλλαγές στο VAR από την IFAB είναι γεγονός

Οι πρώτες σημαντικες αλλαγές στο VAR από την IFAB είναι γεγονός - Ποιο είναι το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) και πως λειτουργεί

Επτά χρόνια μετά την είσοδό του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το Video Assistant Referee, γνωστό με τη συντομογραφία VAR, απέχει ακόμα πολύ από το να έχει λύσει τα προβλήματα που συνδέονται με τα λάθη της διαιτησίας.  Πολλές διαιτητικές αποφάσεις εξακολουθούν να είναι αμφιλεγόμενες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις χεριού και θέσεων οφσάιντ.

Για να ηρεμήσουν όλοι, οι νομοθέτες του ποδοσφαίρου ξεκίνησαν συζητήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας του VAR, καθώς αυξάνονται οι εκκλήσεις γι΄ αναθεώρηση ή ακόμα και διάλυση του συστήματος.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) ξεκίνησε μια σειρά διαβουλεύσεων σχετικά με τις αλλαγές που απαιτούνται για μια πρώτη σοβαρή αναθεώρηση του VAR, μετά την εισαγωγή του στο ποδόσφαιρο.

Ποιο είναι το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) και πως λειτουργεί

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο αποτελείται από τις τέσσερις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλική, Σκωτσέζικη, Ουαλική, Ιρλανδική), οι οποίες ήταν οι πρώτες που δημιουργήθηκαν. Μέλος είναι και η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), η οποία έχει τέσσερις ψήφους, όταν από μία έχουν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες-μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, μία για να αποφασίσει για πιθανές αλλαγές στους κανόνες του και μία για να συζητήσει για τις εσωτερικές του υποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις αποφάσεις του IFAB, αλλά και γενικότερα τους κανονισμούς τους ποδοσφαίρου υπάρχει επίσημη εφαρμογή για τα κινητά, η οποία διατίθεται δωρεάν.

Οι αλλαγές που έρχονται…

Οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν να δοκιμαστούν στην πράξη, κατά συνέπεια είναι ολοένα και πιο πιθανή η εισαγωγή ενός ημιαυτόματου συστήματος ανίχνευσης οφσάιντ που θα χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν, ιδίως στην Premier League.

Το σύστημα δοκιμάστηκε ήδη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, αλλά δεν άρεσε σε αρκετές Λίγκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ