Στον… αστερισμό του Χρήστου Τζόλη – Το «restart» και η… εκτόξευση (vids)

Στον… αστερισμό του Χρήστου Τζόλη – Το «restart» και η… εκτόξευση (vids)

Ο Χρήστος Τζόλης έκανε... επανεκκίνηση στη Φορτούνα, έχει «αρπάξει» την ευκαιρία από τα μαλλιά και έχει γίνει μέσα σε λίγους μήνες ο «ήρωας» του Ντίσελντορφ.

Ο Χρήστος Τζόλης το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στη Γερμανία και στη Φορτούνα Ντίσελντορφ μετά από ένα άδοξο πέρασμα από την Τβέντε με τη μορφή δανεισμού από τη Νόριτς. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στην Ολλανδία και αποφάσισε πως το καλύτερο περιβάλλον θα ήταν αυτό της Φορτούνα και η Bundesliga 2, όπου θα μπορούσε αν ήταν υγιής να κάνει τη διαφορά.

Ο 21χρονος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δούλεψε πολύ το καλοκαίρι, προκειμένου να επανέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και λίγους μήνες μετά δικαιώνεται, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Ντίσελντορφ και οδηγώντας την προς την άνοδο στην Bundesliga. Η γερμανική ομάδα επένδυσε στον δανεισμό του Τζόλη και πλέον ψάχνει τρόπους να τον διατηρήσει και μετά τον δανεισμό του που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2024.

Ο Τζόλης βγάζει… μάτια μέχρι στιγμής στη σεζόν, έχοντας 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όπου μετράει ήδη 9 γκολ αλλά και 3 ασίστ. Στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Σάλκε, που η Φορτούνα επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-3 ο Τζόλης σκόραρε και μοίρασε και ασίστ. Συνολικά έχει αγωνιστεί 984 λεπτά και στις δύο διοργανώσεις και έχει 9 τέρματα, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκει δίχτυα κάθε 109 λεπτά!

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλες εμφανίσεις κάνει ο Τζόλης, αρκεί να δει ότι τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ τον πούλησε στη Νόριτς και έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του είχε 16 γκολ και 7 ασίστ, ενώ πλέον έχει πλησιάσει ήδη αυτούς τους αριθμούς και δεν έχει φύγει καν ο Νοέμβριος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόλης έχει «τρελάνει» τους πάντες με τα πεπραγμένα του στη Γερμανία, αφού βρίσκεται και στην 6η θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος με 7 γκολ με όλα τα μάτια να είναι στραμμένα πάνω του.

Η λίστα των σκόρερ

Image

Η οψιόν και η Εθνική

O Tζόλης έχει χρηματιστηριακή αξία πλέον στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ από τις εμφανίσεις του ήδη έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι δανεικός στη Φορτούνα από τη Νόριτς, η οποία διατηρεί υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που επιτύχει την άνοδο στη Bundesliga. Κάτι που δεν είναι πολύ μακριά, αφού είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς μετά από 14 παιχνίδια.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι εμφανίσεις του και η εντυπωσιακή στατιστική του τον έχουν φέρει ξανά στο επίκεντρο, με αρκετές ομάδες να τον παρακολουθούν, ενώ φυσικά έχει ανοίξει ξανά η πόρτα της Εθνικής ομάδας. Ο Γκουστάβο Πογέτ παρακολουθεί την περίπτωση του και φυσικά αν συνεχίσει έτσι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και στην εθνική που «καίγεται» ενόψει των play off του Nations League τον Μάρτιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ