Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό στο Youth League: Η πρόκριση στα playoffs, η κλήρωση και οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό στο Youth League: Η πρόκριση στα playoffs, η κλήρωση και οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός μπήκε με 13-1 γκολ στα playoffs του Youth League. Και τώρα πάει για άλλα κόλπα.

Στα playoffs του Youth League ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου που έπειτα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε (6-1 συνολικό σκορ), διέλυσε και αυτή του Αζερμπαϊτζάν (7-0 τα δύο ματς με τη Καμπάλα). Και κάπως εδώ το ενδιαφέρον πλέον κορυφώνεται μιας και οι Ερυθρόλευκοι αλλάζουν συντελεστή δυσκολίας.

Τι σημαίνει αυτό; Το Youth League διεξάγεται ως εδώ με δύο μονοπάτια. Στο πρώτο συμμετέχουν οι U-19 ομάδες των 32 clubs που αγωνίζονται στο Champions League και στο άλλο (domestic) 32 πρωταθλήτριες ομάδες στη χώρα τους, που σε επίπεδο ανδρών όμως δεν εκπροσωπούνται στην κορυφαία διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός Κ19 – Καμπάλα Κ19 4-0: Πέρασε σαν… σίφουνας στην επόμενη φάση

Πλέον από το domestic προκρίθηκαν 8 ομάδες στα playoffs, εκεί που θα βρεθούν και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο. Οι ομάδες του domestic θα αντιμετωπίσουν η καθεμιά στα playoffs μια εκ των 8 «δεύτερων» των ομίλων. Και οι 8 νικήτριες θα συναντηθούν στη φάση των «16» με τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους.

Η κλήρωση για τα playoffs είναι προγραμματισμένη για τις 19 Δεκέμβρη. Οι αγώνες είναι «μονοί» στο διήμερο 6-7 Φεβρουαρίου. Η μόνη «βέβαιη» υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού (που θα παίξει στο Καραϊσκάκης το ματς πρόκρισης για τους 16) ως εδώ είναι η Λειψία και οι μοναδικές που έχουν περάσει απευθείας στους «16» είναι η Λανς, η Μίλαν και η Μάντσεστερ Σίτι. Για τις υπόλοιπες θέσεις όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Μαζί με τον Ολυμπιακό από το domestic μονοπάτι προκρίθηκαν ακόμη οι: Παρτιζάν, Βασιλεία, Άλκμααρ, Ναντ, Μίντιλαντ και Ζιλίνα. Η 8η ομάδα θα προκύψει από το ζευγάρι Μάιντζ-Ντιναμό Μινσκ (απόψε το πρώτο παιχνίδι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ