Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-2: Οι Βάσκοι έστειλαν σπίτι τους τους «μπλαουγκράνα» και… πέταξαν για τα ημιτελικά

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 4-2: Οι Βάσκοι έστειλαν σπίτι τους τους «μπλαουγκράνα» και… πέταξαν για τα ημιτελικά

Με τους Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς να πετυχαίνει από ένα γκολ στην ημίωρη παράταση η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 4-2 επί της Μπαρτσελόνα και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.

Έπειτα από ένα ματς με αρκετή ένταση, έξι γκολ, παράταση και αγωνία μέχρι το φινάλε η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να κάνει την έκπληξη και με 4-2 να πετάξει εκτός Κυπέλλου την Μπαρτσελόνα, κλείνοντας παράλληλα θέση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους μιας και 38 δευτερόλεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα, ο Γκουρουσέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα μετά από φάση διαρκείας.

Στην συνέχεια οι μπλαουγκράνα ανέβασαν την απόδοσης τους πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που κατάφεραν να πετύχουν στην φάση του 26′, όταν έπειτα από κόντρα της μπάλας πάνω στον Λεβαντόφσκι αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας της Μπιλμπάο για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Βαλβέρδε, έξι λεπτά αργότερα η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ανατροπή, με τον Γιαμάλ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αγκιρεθαμπάλα βάζοντας έτσι σε θέση οδηγού την ομάδα του, με το 2-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με γκολ της Αθλέτικ. Πιο συγκεκριμένα στο 49′ ο Γουίλιαμς έκανε το γέμισμα από τα αριστερά και ο Σανσέτ πήδηξε πιο ψηλά από όλους για να φέρει το ματς στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές για να πετύχουν το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης, με τον Γιαμάλ μάλιστα να αστοχεί προ κενής εστίας στο φινάλε της αναμέτρησης. Κάπως έτσι και με το 2-2 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Στο έξτρα 30λεπτο, η Μπιλμπάο έριξε την προειδοποιητική της βολή με την φάση του Νίκο Γουίλιαμς στο 95′, πριν ο έτερος Γουίλιαμς, Ινικάκι νικήσει τον Πένια με όμορφο πλασέ στο 105′.

Στην επανάληψη της παράτασης το σύνολο του Τσάβι προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση, ωστόσο ήταν φανερό πως είχε ξεμείνει από ιδέες αλλά κυρίως από δυνάμεις, με τον Νίκο Γουίλιαμς στην τελευταία φάση του ματς να ρίχνει την χαριστική βολή στην Μπάρτσα διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 εν μέσω αποθέωσης.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγιρεθαμπάλα, Λέκουε (90’ Ντε Μάρκος), Γιούρι, Βιβιάν, Παρέδες, Πράδος (90’ Αντέρ), Βέσγα (46’ Ουνάι Γκόμεθ, 105’ Χαουρεγιθάρ), Σάνσετ, Γουρουθέτα (73’ Βιγιαλίμπρε), Ν.Ουίλιαμς, Αντού (60’ Ι.Ουίλιαμς).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πένια, Κρίστενσεν (69’ Κουρμπασί), Κουντέ, Μπαλντέ, Αραούχο, Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (100’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Φεράν Τόρες, Γιαμάλ (106’ Γκουιού), Λεβαντόφσκι (78’ Ζοάο Φέλιξ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ