Iστορική απόφαση στο Βέλγιο: Το Άντερλεχτ-Γκενκ θα επαναληφθεί εξαιτίας λάθους του VAR

Iστορική απόφαση στο Βέλγιο: Το Άντερλεχτ-Γκενκ θα επαναληφθεί εξαιτίας λάθους του VAR

Η αναμέτρηση μεταξύ της Άντερλεχτ και της Γκενκ για το πρωτάθλημα του Βελγίου θα διεξαχθεί πάλι, λόγω εμφανούς λάθους που ξέφυγε από διαιτητή και VAR!

Στις 23 Δεκεμβρίου η Άντερλεχτ είχε αντιμετωπίσει την Γκενκ σε αγώνα για την 19η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1. Όμως, οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι αδικήθηκαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση από μία απόφαση του VAR και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πήγαν την υπόθεση στο δικαστήριο και τελικά δικαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα, η φάση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Γκενκ συνέβη στο 21ο λεπτό όταν ο αγώνας ήταν στο 0-0. Τότε οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Σμάιχελ να νικάει τον Χέινεν στην μεταξύ τους μονομαχία και τον Σορ να ακολουθεί τη φάση και στην συνέχεια να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιούργκεν Κλοπ ήρθε να (μας) υπενθυμίσει πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα

Το γκολ όμως δεν μέτρησε, με το VAR να προτρέπει τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση και εκείνος να την βλέπει στο μόνιτορ, για να αποφασίσει τελικά αν θα ακυρώσει το γκολ της Γκενκ καθώς ο σκόρερ είχε μπει στη μεγάλη περιοχή πριν εκτελέσει το πέναλτι ο συμπαίκτης του.

Εκτός όμως από τον Σορ, είχαν μπει στη μεγάλη περιοχή, πριν γίνει η εκτέλεση του πέναλτι, και δύο ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ, με την Γκενκ να χάνει το ματς στο φινάλε (προηγήθηκε στο 70ο λεπτό και η Άντερλεχτ έκανε την ανατροπή με γκολ στο 74′ και στο 90+1′). Έτσι οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά θεωρώντας πως αδικήθηκαν σε μία φάση που έκρινε το αποτέλεσμα, από τη στιγμή που -βάσει κανονισμών- θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκτέλεση του πέναλτι.

Ως εκ τούτου, η τύχη του αγώνα πέρασε στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης, με την πειθαρχική επιτροπή της βελγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να ανακοινώνει την Παρασκευή (26/01) την απόφασή της να επαναληφθεί ο αγώνας από την αρχή, σε μία απόφαση σταθμό για το βελγικό ποδόσφαιρο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο ματς που θα ξαναγίνει από την αρχή μετά από λάθος του VAR, με την Γκενκ να κάνει λόγο για δικαίωση και την Άντερλεχτ να παίρνει εκείνη το ρόλο της διαμαρτυρόμενης: «Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ