Ίδια φάση, διαφορετική απόφαση στο VAR: Το γκολ του Κασεμίρο κόντρα στη Νότιγχαμ μέτρησε, ενώ του Φαν Ντάικ όχι (vids)

Ίδια φάση, διαφορετική απόφαση στο VAR: Το γκολ του Κασεμίρο κόντρα στη Νότιγχαμ μέτρησε, ενώ του Φαν Ντάικ όχι (vids)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τέρμα του Κασεμίρο, σε μία φάση παρόμοια με το γκολ του Φαν Ντάικ στον τελικό του Carabao Cup. Στη μία περίπτωση το γκολ μέτρησε από τον VAR και στην άλλη όχι.

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση στους «8» του FA Cup στο 89ο λεπτό στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «City Ground», χάρη σε ένα γκολ του Κασεμίρο που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τις αποφάσεις του VAR στο Νησί.

Ο λόγος είναι ότι το γκολ του Βραζιλιάνου μέσου των κόκκινων διαβόλων εξετάστηκε σωστά για οφσάιντ από το VAR, σε μία φάση που θύμισε πολύ το γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι.

Όπως θα δείτε παρακάτω οι δύο φάσεις μοιάζουν πολύ, όμως στη μία περίπτωση, αυτή του Λιγκ Καπ και του γκολ που σκόραρε ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, ενώ από την άλλη στο ματς της Νότιγχαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από χρήση της τεχνολογίας μέτρησε και έκρινε μία πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Τα δύο γκολ αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση ή θέση ανάβοντας ξανά «φωτιά» για τη χρήση του VAR στην Αγγλία και επαναφέροντας το «δύο μέτρα και δύο σταθμά», αφού υπάρχει μεγάλος διχασμός για τη σωστή λειτουργία της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα στο Νησί και με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν παράπονα από την πλευρά της Νότιγχαμ για το γεγονός ότι στη μία περίπτωση το γκολ μέτρησε, ενώ στην άλλη όχι, είναι πως στην περίπτωση του γκολ του Φαν Ντάικ που ακυρώθηκε, θεωρείται ότι γίνεται σκριν από τον Έντο που είναι εκτεθειμένος, ενώ στην άλλη, αυτή του Κασεμίρο, ο Βαράν που είναι οφσάιντ δεν προσπαθεί να δώσει χώρο στον συμπαίκτη του με κάποιο σκριν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περίπτωση του τελικού του Λιγκ Καπ οι άνθρωποι του VAR έκριναν ότι ο Έντο επηρέαζε τη φάση από τη στιγμή που «σκρίναρε» τον Κόλγουιλ που μάρκαρε τον Φαν Ντάικ ο οποίος ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και όχι για φάουλ στον Ιάπωνα.

Από την άλλη στο γκολ του Κασεμίρο, που ο Βαράν είναι σε θέση οφσάιντ, υποστηρίζεται ότι ο Γιέιτς έπεσε πάνω στον Γάλλο κεντρικό αμυντικό, ο ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ δεν είχε καμία πιθανότητα να προλάβει τον Κασεμίρο καθώς ήταν ήδη αρκετά μακριά από τον Βραζιλιάνο χαφ που πέτυχε το γκολ.

Παρόλα αυτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι εφόσον δεν μέτρησε το γκολ του Φαν Ντάικ, το ίδιο έπρεπε να συμβεί και με εκείνο του Κασεμίρο, αφού όπως θα δείτε και στο βίντεο είναι ακριβώς η ίδια φάση και το VAR αποφάσισε διαφορετικά, κρίνοντας μια πρόκριση στο Κύπελλο και ουσιαστικά αδικώντας τη Νότιγχαμ που αποκλείστηκε…

Δείτε τις φάσεις:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SPORTbible (@sportbible)

To γκολ του Κασεμίρο

Το γκολ του Φαν Ντάικ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ