«Ομάδα που μας μοιάζει ο Ολυμπιακός»

«Ομάδα που μας μοιάζει ο Ολυμπιακός»

Ο Στεφάν Μορό, τεχνικός της Ναντ, μίλησε για όλα ενόψει του ημιτελικού του Youth League την ερχόμενη Παρασκευή στη Νιόν

Ο Στεφάν Μορό υπήρξε συμπαίκτης με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Από τις ακαδημίες ως την πρώτη ομάδα της Ναντ. Εδώ και μερικά χρόνια έχει αναλάβει την ομάδα Κ19 των «καναρινιών».

Ο προπονητής της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του F4 του Youth League έδωσε συνέντευξη πριν την αναχώρηση για τη Νιόν και το μεγάλο ραντεβού.

Διαβάστε επίσης: «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Βαλεντίνι»

Ο Γάλλος τεχνικός εξήρε την δύναμη των «ερυθρολεύκων», ενώ μεταξύ άλλων είπε:

-Για την απουσία του Ενζο Μονγκό που έπαθε ρήξη χιαστών:

«Θα έρθει μαζί μας στην Ελβετία. Όσον αφορά την εγχείρησή του, Θα χειρουργηθεί μετά την επιστροφή μας στη Γαλλία. Τον θέλω μαζί μας για να είναι μέσα στο πνεύμα του αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η αίσθηση προετοιμασίας για έναν τέτοιο αγώνα θα του κάνει καλό».

-Για την έλλειψη κεντρικών αμυντικών:

«Υπάρχουν πράγματι απουσίες στα στόπερ. Τώρα, θέλουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για να το καλύψουμε και να βρούμε σταθερότητα και αμυντική αποτελεσματικότητα».

-Τι σημαίνει αυτό το φαϊναλ φορ:

«Είναι πρωτίστως μια γιορτή, μια ευχαρίστηση για όλους και πρέπει να το προσεγγίσουμε έτσι, αντί να βάλουμε τον εαυτό μας σε τρομερή πίεση για την πρόκριση στον τελικό. Στόχος είναι να καταφέρουμε ένα νέο κατόρθωμα, στη συνέχεια αυτού που έχουμε καταφέρει να κάνουμε μέχρι τώρα».

-Η άποψή του για τον Ολυμπιακό:

«Είναι μια ομάδα με βάση τρεις δυνατούς αμυντικούς, μάλλον αθλητική. Αυτή η ελληνική ομάδα μας μοιάζει με κάποιο τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου, την Ίντερ και την Λανς. Τα αποτελέσματα της είναι πειστικά. Τώρα, όμως, είμαστε λίγο στην ίδια γραμμή: μια ομάδα που ίσως δεν περιμέναμε σε αυτό το επίπεδο και που καταφέρνει να περάσει τις δοκιμές και να φτάσει σε αυτό το Final Four, ενωμένη στις αντιξοότητες. Όλα αυτά την κάνουν επιτυχημένη».

-Πως προετοιμάζει την ομάδα του πριν από αυτό το ραντεβού:

«Φυσικά προετοιμάζουμε τους παίκτες ψυχικά αλλά όχι στη διάσταση του κινήτρου γιατί αυτό το έχουν. Θα πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί για να πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και έτσι να ελευθερώσουμε περιοχές στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά με τους τρεις καλούς επιθετικούς που μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους όταν πλησιάζουν τα δεκαοκτώ μέτρα απόσταση. θα σημαίνει επίσης τη διατήρηση της διαύγειας και της ισορροπίας μας για να διαχειριζόμαστε καταστάσεις, χωρίς να χάνουμε την ψυχραιμία μας ή να χανόμαστε αν κάτι δεν πάει καλά. Για μένα θα γίνει ανάμνηση ως προπονητής. Εχει περάσει καιρός από τότε που ήμουν παίκτης. Είμαστε έτοιμοι. Είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στα ημιτελικά. Είναι λίγο ο ίδιος προσανατολισμός για την προετοιμασία ενός νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας».

-Για τις Ακαδημίες της Ναντ:

«Είναι πάνω απ’ όλα πηγή υπερηφάνειας για τον σύλλογο γιατί αναδεικνύει την καλή δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια, είναι και για την πόλη, για την περιοχή. Στη συνέχεια, υπάρχει και η πραγματικότητα του Youth League, με τη φιλοδοξία να το κερδίσουμε Ο αγώνας και η φιλοδοξία να βοηθήσω τους παίκτες να προχωρήσουν λίγο πιο γρήγορα, με ενστάλαξαν και αγκυροβόλησα σε ό,τι μου έμαθαν στο παρελθόν».

-Τι περιμένει στο Φαϊναλ Φορ:

«Πρέπει επίσης να ξεφύγουμε από αυτή την εικόνα. Παραμένει ένα ματς όπως όλα τα άλλα, όπως αυτά που μπορέσαμε να παίξουμε στον πρώτο γύρο κόντρα στην Πόζναν. Δεν πρέπει να λάβουμε υπόψη το πλαίσιο αλλά μάλλον να σκεφτούμε πώς είναι – τι μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε… Αυτή είναι η αίσθηση μας».

-Για το ταξίδι μέχρι τώρα:

«Πράγματι, μας σημάδεψαν τα συναισθήματα που βιώσαμε στο La Beaujoire! Και τα σενάρια σε κάεθ αγώνα ήταν μερικές φορές εκπληκτικά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μερικές φορές υπέρ μας, μερικές φορές εναντίον μας. Αυτά τα σενάρια έκαναν τα συναισθήματα ακόμη πιο δυνατά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς να χάσουμε τον στόχο που απομένει να κερδίσουμε».

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ