Ο Μεντιλίμπαρ παίρνει «διαμάντι» της Κ19 στην Πόλη – Το σχέδιο για το Youth League

Ο Μεντιλίμπαρ παίρνει «διαμάντι» της Κ19 στην Πόλη – Το σχέδιο για το Youth League

Ο Ισίδωρος Κουτσίδης μπαίνει στην αποστολή του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό με τη Φενέρ, με απόφαση Μεντιλίμπαρ. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ Β και ο αγώνας δρόμου για το Youth League.

Πριν από το πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε παραδεχθεί πως το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι στο κέντρο της άμυνας. Οπου υπάρχουν μόνο τρεις κεντρικοί αμυντικοί. Ο Κάρμο, ο Ρέτσος και ο Ντόη. Πλέον, για τον επαναληπτικό της Πέμπτης, έμειναν δύο. Με τον Βάσκο τεχνικό να έχει στη διάθεσή του μόνο τους Κάρμο και Ντόη από τη στιγμή που ο τρίτος της παρέας είναι τιμωρημένος. Κάτι που επιβάλει μια λύση. Και αυτή ακούει στο όνομα Ισίδωρος Κουτσίδης.

Οι πληροφορίες από το Ρέντη, αναφέρουν πως ο Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει την άνοδο του 19χρονου (23/12/2004) κεντρικού αμυντικού της θαυματουργής Κ19, αλλά και βασικού της ομάδας Β. Κάτι που σημαίνει ότι από την Τρίτη, ο νεαρός στόπερ θα ενταχθεί στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Με σκοπό να είναι μια έξτρα λύση στην αναμέτρηση με τους Τούρκους.

Διαβάστε επίσης: Μια φουλ «ερυθρόλευκη» εβδομάδα με φόντο τίτλους και ιστορία!

Η απόφαση του Μεντιλίμπαρ για να ανέβει ο Κουτσίδης δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιον λόγο ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πρόσωπο. Ο Βάσκος δεν είναι άνθρωπος των «πειραματισμών». Θέλει οι ποδοσφαιριστές να έχουν ξεκάθαρους ρόλους. Θέλει οι στόπερ να αντικαθίστανται από στόπερ. Οι μέσοι από μέσους κ.ο.κ. Ετσι, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Ιμπόρα δίπλα στον Κάρμο, σε περίπτωση ανάγκης, δείχνει ότι προτιμάει έναν κανονικό κεντρικό αμυντικό για τον συγκεκριμένο ρόλο. Εστω και άπειρο.

Με βάση το πλάνο, λοιπόν, ο Κουτσίδης θα αγωνιστεί σήμερα στην κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β με τον Παναθηναϊκό Β, για τα play out της Super League 2 και από την Τρίτη θα ανέβει στην πρώτη ομάδα, για να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, ενόψει του δεύτερου αγώνα με τη Φενέρ. Καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Εάν δεν πάρει χρόνο συμμετοχής στην αναμέτρηση με τους Τούρκους, θα «πετάξει» το πρωί της Παρασκευής για τη Νιόν, ώστε να τεθεί στη διάθεση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον ημιτελικό του Youth League με αντίπαλο τη Ναντ (19/04). Αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα Κ19, εφόσον καταφέρει να προκριθεί στον τελικό της Δευτέρας (22/04).

Η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας είναι βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Και ειδικά αυτά τα «χρυσά» παιδιά, που οδήγησαν τους Ερυθρόλευκους, για πρώτη φορά στην ιστορία, στον ημιτελικό του Champions League Νέων, είναι δεδομένο ότι πρέπει να αξιοποιηθούν. Να αρχίσουν παίρνουν «μυρωδιά» από την πρώτη ομάδα. Να γίνουν μέρος του συνόλου. Ο Κουτσίδης, σωματικά και αθλητικά, είναι σε επίπεδο να βοηθήσει, το μόνο που του λείπει είναι παραστάσεις και εμπειρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ