Η «Οδύσσεια» του χρυσού παιδιού: 2770 χιλιόμετρα, δύο ώρες ύπνο και δύο ιστορικές προκρίσεις για τον Ισίδωρο Κουτσίδη

Η «Οδύσσεια» του χρυσού παιδιού: 2770 χιλιόμετρα, δύο ώρες ύπνο και δύο ιστορικές προκρίσεις για τον Ισίδωρο Κουτσίδη

Κοιμήθηκε με την πρόκριση στην Πόλη. Ξύπνησε για την πρόκριση στη Νιόν. Ο Ισίδωρος Κουτσίδης και το ερυθρόλευκο… 24ωρο της ζωής του

Το βράδυ της Πέμπτης στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ήπιε… το (γλυκό) ποτήρι του άγχους ως το τέλος. Για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή της ομάδας ο Ισίδωρος Κουτσίδης. Του έμελλε –ελέω της τιμωρίας του Παναγιώτη Ρέτσου- να συμβεί στον προημιτελικό που ο Ολυμπιακός περίμενε μια… ζωή. Στην άγια νύχτα της Πόλης, όπου οι Ερυθρόλευκοι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σφράγισαν το εισιτήριο για έναν προορισμό δίχως προηγούμενο. Για την 4άδα του Conference League.

Διαβάστε επίσης: Αυτά μόνο ο Θρύλος: Τα 6 ευρωπαϊκά που διεκδικεί ο Ολυμπιακός!

Και όταν ξημερώματα πια τελείωσαν όλα; Τον πλησίασε ο Κώστας Καραπαπάς για να τον ενημερώσει πως «θέλω να πας αύριο στα παιδιά και να τους πεις με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησες εδώ απόψε». Έφυγε η αποστολή των Ερυθρόλευκων για το αεροδρόμιο –και την πτήση των 4.30 το πρωί-. Έφυγε από την άλλη ο Κουτσίδης για το ξενοδοχείο. Για να κοιμηθεί δύο ώρες και να πάει στο αεροδρόμιο κατά τις έξι το πρωί μιας και η δική του πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις επτά και μισή το πρωί: Απευθείας για τη Γενεύη. Για να προλάβει να τεθεί στις υπηρεσίες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον ημιτελικό του Youth League με αντίπαλο τη Ναντ.

Τελικά; Έφτασε στις 10.30 στην Ελβετία. Και όσο και αν προσπάθησε να… προσθέσει λίγο ύπνο ακόμη στο αεροπλάνο δεν το κατάφερε (1.93 γαρ). Στο γήπεδο όμως όχι μόνο πήρε τη γνωστή θέση του στην καρδιά της άμυνας, αλλά εγγυήθηκε με την χαρακτηριστική συνέπεια του. Ο κ-19 Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχοντας σπουδαία ποιότητα. Είναι και μια «μηχανή» που δεν δέχεται γκολ διότι ανασταλτικά λειτουργεί περίφημα.

Ο Κουτσίδης, ο μεσαίος στην τριάδα των στόπερ είναι εκείνος που δίνει τον ρυθμό. Εκείνος που θα έχει να λέει ότι μέσα σε 17 ώρες έζησε τις δύο μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία του Ερυθρόλευκου κλαμπ. Χθες από τον πάγκο στην Πόλη. Σήμερα από την καρδιά της άμυνας στην Ελβετία. Και έρχεται και ο τελικός της Δευτέρας. Όπως έρχεται και ο ημιτελικός με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ όπου ο νεαρός θα είναι ξανά στην αποστολή μιας και πλέον είναι τιμωρημένος ο Ανδρέας Ντόι και μόνοι διαθέσιμοι στόπερ ο Νταβίντ Κάρμο με τον Παναγιώτη Ρέτσο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ