Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Καρέτσας έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ (vid)

Ο 16χρονος Κωνσταντίνος Καρέτσας έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ (vid)

Το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ πραγματοποίησε το χθες το βράδυ (4/5) ο 16χρονος μεσοεπιθετικός με ελληνική καταγωγή, Κωνσταντίνος Καρέτσας.

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γκενκ, αλλά και του Βελγικού ποδοσφαίρου γενικότερα, με τον 16χρονο μεσοεπιθετικό ελληνικής καταγωγής, να είναι έτοιμος για την καθιέρωσή του σε επίπεδο ανδρών.

Χθες το βράδυ (4/5), ο Καρέτσας έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γκενκ, στην ήττα της ομάδας του από την Σερκλ Μπριζ (4-1). Ο 16χρονος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 88ο λεπτό του αγώνα, σε μια βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Πώς εμπλέκεται η Παρτιζάν και ο Πάντερ με τον Κίναν Έβανς και τον Ολυμπιακό…

Ο Καρέτσας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κεντρίσει τα βλέμματα διάφορων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του βελγικού ποδοσφαίρου, με τους ανθρώπους της χώρας να έχουν ήδη θέσει πολύ ψηλά τον πήχη, συγκρίνοντας τον ακόμα και με τον Εντέν Αζάρ.

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός θεωρείται ένα εκ των κορυφαίων ταλέντων του Βελγίου ωστόσο αυτή τη στιγμή τον διεκδικούν τόσο οι «κόκκινοι διάβολοι», αφού γεννήθηκε στο Βέλγιο, όσο και η Εθνική Ελλάδας καθώς από εκεί είναι η καταγωγή των γονιών του.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει απορρίψει κανένα ενδεχόμενο και έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά την εθνική που θα αποφασίσει να εκπροσωπήσει στο μέλλον.

«Πραγματικά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Πηγαίνω διακοπές στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Το φαγητό, η κουλτούρα… Αυτό είναι κάτι που είναι δυνατό στην οικογένειά μας. Οι Έλληνες είναι περήφανοι, όπως και εγώ, που είμαι Έλληνας. Πολλοί άνθρωποι μου κάνουν αυτή την ερώτηση για την επιλογή για την εθνική ομάδα. Ειλικρινά δεν ξέρω ακόμα. Από τη μία, η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, αλλά το Βέλγιο είναι η χώρα όπου πήρα τις ευκαιρίες. Άρα είναι μια δύσκολη απόφαση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ