«Καθάρισε» τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό της Championship η Σαουθάμπτον (3-1,vid)

«Καθάρισε» τη Γουέστ Μπρομ και έκλεισε θέση στον τελικό της Championship η Σαουθάμπτον (3-1,vid)

Η Σαουθάμπτον νίκησε 3-1 τη Γουέστ Μπρομ και πέρασε στον τελικό των play-offs της Championship, όπου θα αντιμετωπίσει στο Γουέμπλεϊ τη Λιντς την Κυριακή 26 Μαίου

Ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της στην Championship, η Σαουθάμπτον έχει πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στα σαλόνια της Premier League.

Στον δεύτερο ημιτελικό των play offs ανόδου απέναντι στη Γουέστ Μπρομ του πρώην «ερυθρόλευκου» τεχνικού Κάρλος Κορμπεράν, οι «Άγιοι» ήταν… φωτιά και λαύρα, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1. Και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό ανόδου (το ματς των 200 εκατ. ευρώ), που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου (17:00) στο Γουέμπλεϊ.

Διαβάστε επίσης: Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ»

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, η Σαουθάμπτον προηγήθηκε στο 49′ με τον Σμολμπόουν φέρνοντας το ματς στα… μέτρα της. Από εκεί και πέρα ανέλαβε… δράση ο Άνταμ Άρμστρονγκ ο οποίος σημείωσε άλλα δύο γκολ (78′, 85′ πέν.) και σφράγισε την παρουσία της ομάδας του στον τελικό του θρυλικού λονδρέζικου σταδίου σε 9 βράδια.

Στο 8ο λεπτό των καθηστερήσεων, η Γουέστ Μπρομ σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Κίπρε.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μακάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Χάρβορντ-Μπέλις, Μπέντναρεκ, Στέφενς, Σμόλμποουν (90′ Ρόθγουελ), Ντάους, Αρίμπο (90′ Τσαρλς), Μπρουκς (74′ Εντοζί), Άρμστρονγκ, Φρέιζερ (66′ Μάνινγκ).

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Πάλμερ, Μπάρτλεϊ, Φέρλονγκ, Τάουνσεντ (73′ Ριτς), Κίπρε, Βαλάς (64′ Μπράντον Τόμας), Φέλοους, Γιοκουσλού (64′ Εμβιλά), Μοβάτ, Ντιανγκανά (64′ Σουίφτ), Τζόνστον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ