Χαρτς – Σέλτικ 1-0

Χαρτς – Σέλτικ 1-0

Ηχηρό «χαστούκι» για τη Σέλτικ πριν τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Μπρέντναν Ρότζερς να γνωρίζει την ήττα στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα με 1-0 από τη Χαρτς.

Η Σέλτικ παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της στη 2η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και ηττήθηκε με 1-0 από τη Χαρτς, μόλις τέσσερις ημέρες πριν έρθει στην Αθήνα για την κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού του Champions League, μετά το 1-1 του πρώτου ματς στη Γλασκώβη. Οι παίκτες του Μπρέντναν Ρότζερς δεν στάθηκαν άσχημα, ωστόσο δεν έπιασαν το επίπεδο απόδοσης που πιάνουν στα παιχνίδια τους στο «Σέλτικ Παρκ», αντιμετωπίζοντας ως επί το πλείστον ανασταλτικά προβλήματα. Ο τερματοφύλακας, Κρεγκ Γκόρντον, αναγκάστηκε να παρέμβει ουκ ολίγες φορές για να αποσοβήσει το γκολ για την ομάδα του.

Ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ άφησε στον πάγκο τους -βασικούς στο πρώτο ματς με την Ένωση- Άγερ, Ρόγκιτς, Εντσάμ, Εντουάρντ και Φόρεστ. Οι Χέντρι και Σιμούνοβιτς αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας, οι οποίοι πιθανότατα θα αποτελέσουν το αμυντικό δίδυμο της Σέλτικ στο ΟΑΚΑ, καθότι οι Άγερ και Μπογιατά δεν θα δώσουν το παρόν, ο πρώτος λόγω καρτών και ο δεύτερος εξαιτίας τραυματισμού. Οι «καθολικοί» έριξαν το βάρος στην αριστερή πλευρά, όπου βρέθηκαν οι Τιερνί και Σινκλέρ, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν κάμποσες ευκαιρίες, όχι όμως και να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το μοναδικό τέρμα του αγώνα μπήκε μετά από λάθος του Σιμούνοβιτς. Ο τελικός αποδέκτης στη φάση, Κάιλ Λάφερτι, εκτέλεσε υπέροχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με μονοκόμματο σουτ με το εξωτερικό του ποδιού, γράφοντας το 1-0 στο 57ο λεπτό, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Έτσι, η Σέλτικ δέχθηκε την πρώτη ήττα της σε επίσημο ματς τη φετινή σεζόν, τη στιγμή που καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχώριου πρωταθλήματος της προηγούμενης, είχε γνωρίσει την ήττα μόλις τέσσερις φορές!

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα δεδομένα της πρωταθλήτριας Σκωτίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται στην ΑΕΚ μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στα play offs του Champions League και εν συνεχεία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ενδεκάδα της Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τιέρνι, Μπράουν, Κουάσι (70′ Ρόγκιτς), Χέις (63′ Φόρεστ), ΜακΓκρέγκορ, Σινκλέρ, Γκρίφιθς (63′ Εντουάρντ).

Δείτε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ