
Σπουδαία διάκριση για τους Χρήστο Μουζακίτη και Κωσταντίνο Καρέτσα – Σύμφωνα με το datamb.football οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας με τους under 18 που έχουν τις περισσότερες επαφές με την μπάλα σε όλα τα πρωταθλήματα.
Μια πρόσφατη στατιστική καταγραφή του datamb.football για τους ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών, που αγωνίζονται σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως, ανέδειξε τους μέσους με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα. Πρόκειται για ένα στατιστικό που αποτυπώνει τη συμμετοχή και τον ρόλο τους τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό παιχνίδι των ομάδων τους.
Ανάμεσα στους παίκτες της λίστας ξεχωρίζουν οι Χρήστος Μουζακίτης και Κωνσταντίνος Καρετσάς, ενώ περιλαμβάνονται επίσης νεαροί από την Αγγλία, τη Σκωτία και τη Σερβία.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο Άγγλος Κρις Ριγκ της Σάντερλαντ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, με 980 επαφές με την μπάλα. Δεύτερος έρχεται ο Λέννον Μίλερ της Μάδεργουελ (18 ετών) με 961 επαφές, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καρετσάς, ο οποίος αγωνίζεται στο Βέλγιο με τη φανέλα της Γκενκ, έχοντας καταγράψει 659 επαφές. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Χρήστος Μουζακίτης του Ολυμπιακού, με 604 επαφές.
Διαβάστε επίσης: Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα για τον Πετρούσεφ
Ο Μουζακίτης, ο οποίος σταδιακά καθιερώνεται στον Ολυμπιακό, συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη λίστα χάρη στη συστηματική συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά, γεγονός που αντανακλά τη συνεχή αγωνιστική του πρόοδο.
Την πεντάδα συμπληρώνει ο Σέρβος Βασίλιε Νοβίτσιτς της Νόβι Μπεογκράντ, με 580 επαφές. Σε χαμηλότερη θέση, και συγκεκριμένα στη 15η, συναντάται ο Μπάμπης Κωστούλας -πρώην παίκτης του Ολυμπιακού- ο οποίος μεταγράφηκε πρόσφατα στη Μπράιτον, καταγράφοντας 321 επαφές.
Η σχετική:
🌎 U18 Midfielders with the most touches (All Leagues)
🏴 980 — Chris Rigg (Sunderland, 17)
🏴 961 — Lennon Miller (Motherwell, 18)
🇬🇷 659 — Konstantinos Karetsas (Genk, 17)
🇬🇷 604 — Christos Mouzakitis (Olympiacos, 18)
🇷🇸 580 — Vasilije Novičić (Novi Beograd, 17)— DataMB (@DataMB_) June 17, 2025
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια σελίδα με 100,1 χιλιάδες ακολούθους στα social media, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αναρτήσεις της και συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο.