Αγγλία – Ισπανία 1-2

Αγγλία – Ισπανία 1-2

Τέλος στο αήττητο σερί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ έβαλε η Ισπανία στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, επικρατώντας 2-1 με γκολ των Σαούλ και Ροντρίγκο. Απίστευτα άτυχος ο Λουκ Σο αποχώρησε με το φορείο στην αρχή του β' ημιχρόνου.

Με… κεκτημένη ταχύτητα από το Μουντιάλ, οι Άγγλοι μπήκαν δυνατά κόντρα στην Ισπανία στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας, προηγήθηκαν και έδειξαν ότι… το’χουν! Η Ισπανία εξάλλου, που μάλλον απογοήτευσε στη Ρωσία, ψάχνει τα πατήματά της στη νέα εποχής Λουίς Ενρίκε. Επιπλέον, τα Τρία Λιοντάρια είχαν στο πλευρό τους και τους αριθμούς! Τελευταία τους ήττα στο Γουέμπλεϊ τον Νοέμβριο του 2007.

Ξεχάστε τα όλα αυτά.

Η εποχή του Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε για τους Ισπανούς, και ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας.

Οι γηπεδούχοι με εξαιρετική επίθεση άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Ράσφορντ. Όμως οι πανηγυρισμοί κράτησαν για λίγο. Ο Σάουλ, δύο λεπτά αργότερα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα εξίσου ωραίο τελείωμα. Αμέσως μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, μετά την εκτέλεση φάουλ του Τιάγκο από αριστερά με γέμισμα, ο Ροντρίγκο βγήκε μόνος του στη μικρή περιοχή και με σουτ κάνει το 2-1!

Στο 35′ ο Ντε Χέα έδειξε πως βρίσκει τον χαμένο του εαυτό, εξουδετερώνοντας την κεφαλιά του Ράσφορντ και κρατώντας την ομάδα του σε θέση οδηγού , ενώ στο 37ο λεπτό, ήταν η σειρά του Πίκφορντ να επέμβει στο σουτ του Σαούλ μετά από την σέντρα του Καρβαχάλ από δεξιά.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο σοκαριστικός τραυματισμός Λουκ Σο σίγησε ολόκληρο το γήπεδο, με τα τελευταία νέα να είναι ενθαρρυντικά για τον άτυχο παίκτη της Γιουνάιτεντ. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το ματς συνεχίστηκε με την Ισπανία να χάνει μια ακόμα ευκαιρία.

Ο Αλόνσο έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Άσπας την άφησε στον Ροντρίγκο που έπιασε το δεξί βολέ με το εξωτερικό, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στο 81′ μετά από αντεπίθεση της Αγγλίας, ο Κέιν έδωσε στον Ράσφορντ που κέρδισε τον αντίπαλό του στο σπριντ, σούταρε εντός εστίας με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Ντε Χέα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι Άγγλοι πέτυχαν το τέρμα της ισοφάρισης, όμως ο ρέφερι το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ στον Ντε Χέα. Κάπως έτσι οι Ισπανοί κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Γουέμπλεϊ και ο Ενρίκε έκανε το πρώτο βήμα για να μπει στις καρδιές τους.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γκόμεθ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον (64′ Ντάιερ), Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι, Σο (54′ Ρόουζ), Ράσφορντ, Κέιν

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Αλόνσο (87′ Μαρτίνεθ), Τιάγκο (80′ Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Σαούλ, Ροντρίγκο, Άσπας (68′ Ασένσιο), Ίσκο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ