Τιμπό Κουρτουά, η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού

Τιμπό Κουρτουά, η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού

Αυτή είναι η λίστα με τις καλύτερες μεταγραφές, αλλά και πωλήσεις της θερινής περιόδου, βάσει της αναλογίας κόστους και αξίας του κάθε ποδοσφαιριστή. Πρώτη εκείνη του Κουρτουά, όγδοη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Κορυφαία πώληση εκείνη του Αριθαμπαλάγα από την Μπιλμπάο στην Τσέλσι.

Το CIES Football Observatory εξέδωσε την ετήσια έρευνά του σχετικά με τις καλύτερες παραχωρήσεις, αλλά και πωλήσεις της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Η γνωστή στατιστική υπηρεσία θέτει στο ζύγι το κόστος της μεταγραφής και την εκτιμώμενη αξία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή, υπολογίζοντας έτσι τόσο τις πιο συμφέρουσες κινήσεις όσο και εκείνες που κινούνται στο αντίθετο άκρο.

Αναμενόμενα, στην κορυφή της λίστας για το καλοκαίρι του 2018 βρίσκεται η μετακίνηση του Τιμπό Κουρτουά από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 40.000.000 ευρώ, ωστόσο στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πωλήσεων βρίσκεται η μετακίνηση του Κεπά Αριθαμπαλάγα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στους Μπλε του Λονδίνου, πράγμα που υποδεικνύει σε πόσο δύσκολη θέση βρέθηκε η Τσέλσι στην προσπάθειά της να αντικαταστήσει τον Βέλγο τερματοφύλακα. Εντέλει αναγκάστηκε να πληρώσει υπεραξία στην Μπιλμπάο για να πάρει τον 23χρονο Ισπανό γκολκίπερ και συγκεκριμένα το ποσό των 80.000.000 ευρώ.

Στην κατάταξη με τις καλύτερες μεταγραφές βρίσκεται επίσης, στην όγδοη θέση, η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουβέντους, αλλά και κινήσεις όπως εκείνες του Ρόδρι Ερνάντεθ από τη Βιγιαρεάλ στην Ατλέτικο Μαδρίτης, του Κλεμέντ Λενγκλέ από τη Σεβίλλη στην Μπαρτσελόνα, του Ραντζά Ναϊνγκολάν από τη Ρόμα στην Ίντερ, του Άλισον Μπέκερ από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ και του Σιμόνε Ζάζα από τη Βαλένθια στην Τορίνο.

Αντιθέτως, στην άλλη άκρη, σε εκείνες δηλαδή που θεωρούνται μη προσοδοφόρες βάσει της αναλογίας κόστους και αξίας, βρίσκουμε τον Ριγιάντ Μαχρέζ από τη Λέστερ στη Μάντσεστερ Σίτι, του Γέρι Μίνα από την Μπαρτσελόνα στην Έβερτον, του Χαβιέρ Παστόρε από την Παρί Σεν-Ζερμέν στη Ρόμα, του Ριτσάρλισον από τη Γουότφορντ στην Έβερτον και του Ναμπί Κεϊτά από τη Λειψία στη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά η λίστα του CIES:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ