Κατά του απαράδεκτου πανό η αλβανική Ομοσπονδία

Κατά του απαράδεκτου πανό η αλβανική Ομοσπονδία

Κάθετα αντίθετη με τις απόψεις του πανό είναι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της είναι η Ομοσπονδία της χώρας

Μια μέρα μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά Αλβανών αστυνομικών, στην αναμέτρηση της Παρτιζάνι με την Σκεντερμπέου αναρτήθηκε ένα πανό με ρατσιστικό μήνυμα.

Ωστόσο η αλβανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με επίσημη ανακοίνωσή της έδειξε τη σαφή θέση κατά αυτού, κάνοντας λόγο για «μηνύματα που δεν έχουν καμία θέση με το ποδόσφαιρο», ενώ τόνισε πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

«Η θέση της Ομοσπονδίας για το συμβάν ρατσισμού στο Παρτιζάνι – Σκεντέρμπεου. Η αλβανική Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το περιστατικό στο ματς. Πρόκειται για ένα πανό με απαράδεκτα μηνύματα και αναφορές που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έχει ρατσιστικές καταβολές. Ένα απαράδεκτο πανό.

Παρότι υπήρξε άμεση παρέμβαση για να κατέβει ο σκοπός παραμένει επικίνδυνος και αμφισβητίσιμος. Το πανό αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο που πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και να δίνει ειρήνη και αρμονία. Δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί όλο αυτό ως Ομοσπονδία.

Η Π.Ο. της Αλβανίας καταδικάζει αυτήν την κίνηση που μπλέκει το ποδόσφαιρο με ρατσισμό και ψευδοεθνικισμό. Διαβεβαιώνει τον κόσμο πως θα προσπαθήσει ώστε να υπάρχει ομόνοια, ευγενή άμιλλα και αγάπη και ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να κυριαρχεί πάνω απ’ όλα.

Επίσης θα πάρουμε μέτρα για την συγκεκριμένη κατάσταση. Θα επιδιώξουμε να υπάρξουν ποινές και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρό μας. Επιπλέον θα δούμε και τις ευθύνες του συλλόγου, της Παρτιζάνι δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ