Η Νότιγχαμ Φόρεστ απαιτεί VAR μετά την «κλοπή» κόντρα στη Λιντς

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απαιτεί VAR μετά την «κλοπή» κόντρα στη Λιντς

Η διοίκηση της Νότιγχαμ είναι εξοργισμένη με το διαιτητικό λάθος στο ματς με τη Λιντς για το γκολ-χάντμπολ που δέχτηκε και ζήτησε την επιβολή του VAR στην Championship.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την «κλοπή» που υπέστη στην αναμέτρηση με τη Λιντς για την Championship, καθώς το γκολ της ισοφάρισης από τα παγώνια ήταν καθαρό χέρι. Συγκεκριμένα, η Λιντς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82′, με το τέρμα του Ρόουφε να σηκώνει δικαιολογημένα θύελλα αντιδράσεων.

Η αγγλική ομάδα έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι της ανόδου, ενώ το οξύμωρο είναι πως ο ίδιος ο παίκτης της Λιντς παραδέχτηκε πως έκανε χέρι αλλά παρόλα αυτά έδειξε αμετανόητος για την κίνηση του. Η Νότιγχαμ από την πλευρά της είναι θυμωμένη με τις διαιτητικές αποφάσεις στα παιχνίδια της, διότι πέρα από το ματς με τη Λιντς αδικήθηκε και στο προηγούμενο με τη Μίλγουολ, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι αν είχε πάρει τους τρεις βαθμούς και στα δύο παιχνίδια αυτή τη στιγμή θα ήταν δεύτερη.

Η διοίκηση της ιστορικής αγγλικής ομάδας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά το λάθος στο παιχνίδι με τη Λιντς απαίτησε την επιβολή του VAR στην Championship. Συγκεκριμένα, ο Γκάρι Μπιρτλς είναι εξοργισμένος με το χέρι-γκολ του Κεμαρ Ρόουφε στο Έλαντ Ρόουντ και σε δηλώσεις του τόνισε πως η Νότιγχαμ θέλει την είσοδο του VAR, επειδή αν υπήρχε από την έναρξη του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή θα ήταν στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης με τη Νότιγχαμ:

«Για μένα είναι ένα τρανό παράδειγμα πως χρειαζόμαστε το VAR στην Championship και στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Έχω κάνει σχολιασμό σε ιταλικά παιχνίδια και έχω δει ότι λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται για κάθε συμβάν, αλλά για φάσεις-κλειδιά όπως αυτή με το χέρι επιβάλλεται. Θα μπορούσε να αλλάξει τόσο γρήγορα το προφανές μέσα σε μια αναμέτρηση.

Έτσι κι αλλιώς τι κάνει ο τέταρτος διαιτητής πέρα από τις αλλαγές  και τον έλεγχο στους δύο πάγκους και τους προπονητές; Θα μπορούσε πολύ εύκολα να πει στον διαιτητή του ματς ότι ήταν χέρι η φάση του Ρόουφε.

Ο ίδιος ο σκόρερ όταν έκανε το 1-1 κοίταξε τον βοηθό γιατί ήξερε τι έκανε. Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση που δεν μπορούσε να αποφύγει και φυσικά δεν γινόταν να αλλάξει χωρίς το VAR. Αν η Νότιγχαμ έπαιρνε αυτή τη νίκη και μαζί με την κακή διαιτησία με τη Μίλγουολ και την άδικη ισοπαλία, θα μπορούσε να έχει τέσσερις επιπλέον βαθμούς και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η αλήθεια είναι πως η χρήση του VAR πλέον είναι μονόδρομος».

Δείτε τη φάση που διαμαρτύρεται η Νότιγχαμ και που απαιτεί την ένταξη του VAR στο αγγλικό ποδόσφαιρο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ