«Ετοιμάζεται Ευρωπαϊκή Super League που καταργεί το Champions League»

«Ετοιμάζεται Ευρωπαϊκή Super League που καταργεί το Champions League»

Το Football Leaks ταράζει τα νερά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με αποκάλυψη περί προχωρημένων συζητήσεων μεγάλων ομάδων της Ευρώπης για δημιουργία νέας Λίγκας.

Ένα «χτύπημα» που αν επιβεβαιωθεί θα αλλάξει ριζικά το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παρουσίασε το Football Leaks. Σύμφωνα με όσα αναφέρει οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από το 2016 και οι ομάδες που εμπλέκονται στο στήσιμο της νέας λίγκας είναι οι Ρεάλ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Παρί, ενώ οι πρώτες 5 που αναμένεται να προστεθούν είναι οι Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Ιντερ, Ρόμα. Οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως μιλούν για κλειστό 20ετες συμβόλαιο των παραπάνω ομάδων στην Ευρωπαϊκή Super League.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες Football Leaks, η εταιρεία «Key Capital Partners», γνωστή στο χώρο για την ανάληψη και εκτέλεση παρόμοιων project, επικοινώνησε με ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη Οκτωβρίου ενημερώνοντας ότι οι 11 ομάδες είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Super League και ότι θα ήταν προτιμότερο τοζ’ητημα να έχει κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Το πλάνο είναι κάτι παρόμοιο με αυτό της Euroleague, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε νομικό ζήτημα δεν προκύπτει.

Από την Βρετανία τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν ότι «πρωτομάστορες» της ιδέας ήταν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ. Οι τρεις Αγγλικοί κολοσσοί φέρονται να σχεδίαζαν την Ευρωπαϊκή Super League αρκετά χρόνια πριν. Ο Αρσέν Βενγκέρ στο παρελθόν αναφερόμενος στο ζήτημα είχε πει ότι η δημιουργία μιας νέας κλειστής λίγκας είναι αναπόφευκτη. Οι πρώτες αντιδράσεις στην Αγγλία είναι αρκετά καυστικές για τις 11 ομάδες και ιδιαίτερα τις Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ, ενώ αναφέρουν το γεγονός ως «την μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ