Με έναν Έλληνα το νέο τεχνικό επιτελείο της Σπαρτάκ Μόσχας

Με έναν Έλληνα το νέο τεχνικό επιτελείο της Σπαρτάκ Μόσχας

Ο επί σειρά ετών υπεύθυνος φυσικής κατάσταση στον Παναθηναϊκό, Στέργιος Φωτόπουλος, ακολούθησε τον Όλεγκ Κόνοκοβ στη Σπαρτάκ Μόσχας, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Η Σπαρτάκ Μόσχας απομάκρυνε τον Μάσιμο Καρέρα από την τεχνική ηγεσία της, ενώ στην πορεία αποφάσισε να μη μονιμοποιήσει τον υπηρεσιακό της, Ριάντσο. Ως διάδοχος του Ιταλού προπονητή στον ρωσικό πάγκο, εντέλει επιλέχθηκε ο Όλεγκ Κόνονοβ, ένας Λευκορώσος που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο της Αρσεναλ Τούλα, στην οποία επιτέλεσε εξαιρετικό έργο.

Στο τεχνικό επιτελείου του τελευταίου βρισκόταν και ένας Έλληνας, ο Στέργιος Φωτόπουλος, έτσι ο Ρώσος προπονητής τον πήρε μαζί του και στη Σπαρτάκ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Έλληνας γυμναστής έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Ο Φωτόπουλος έχει διανύσει δύο θητείες στη θέση του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης του Παναθηναϊκού επί σειρά ετών, ευρισκόμενος εκεί τόσο στο πρωτάθλημα της σεζόν 2003-2004 όσο και την αντίστοιχη το 2009-2010.

Πριν την Άρσεναλ Τούλα, είχε περάσει από την Ντιναμό Μπρεστ. Είναι γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1971 στη Θεσσαλονίκη και περάσει για τις σπουδές του από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τη σχολή Τζον Μόουρς στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και το πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Μάλιστα, κατέχει δίπλωμα προπονητικής επιπέδου UEFA A.

Όσο για τον Κόκονοβ, παλαιότερα έχει εργαστεί επίσης ως πρώτος προπονητής στην Καρπάτι, τη Σεβάσταπολ, την Κράσνονταρ και την Τέρεκ Γκρόζνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ