Αν η Λας Πάλμας έπαιζε στην Σούπερ Λίγκα… (pics+vids)

Αν η Λας Πάλμας έπαιζε στην Σούπερ Λίγκα… (pics+vids)

Το πήγαινε-έλα των Χιμένεθ - Ερέρα στον πάγκο της ισπανικής ομάδας και οι παίκτες που έχουν κάνει το ταξίδι Κανάρια Νησιά – Ελλάδα και το αντίστροφο. Μια ομάδα που παλεύει για την άνοδο στην La Liga και έχει άρωμα… ελληνικό!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε την Ελλάδα και την ΑΕΚ και γύρισε στην πατρίδα του για χάρη της Λας Πάλμας. Ο 54χρονος τεχνικός ανέλαβε να υλοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο της διοίκησης του ισπανικού συλλόγου, το οποίο είχε ως στόχο την επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβιζιόν. H κάκιστη πορεία της Λας Πάλμας στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν έφερε την απόλυση του πρώην «κιτρινόμαυρου» τεχνικού, τον οποίο διαδέχθηκε ο πρώην προπονητής του Αρη, Πάκο Ερέρα! Η Λας Πάλμας είναι μία ομάδα με πολύ έντονο το… ελληνικό στοιχείο, καθώς αγωνίζονται ή έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν παίκτες που έχουν παίξει ή παίζουν με τα χρώματα ελληνικών συλλόγων. Μια ομάδα που παλεύει για την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία και διαθέτει παίκτες που έχουν περάσει από τα μεγαθήρια της Σούπερ Λίγκας, ενώ και αυτή από την πλευρά της έχει «προμηθεύσει» με παίκτες τους ελληνικούς συλλόγους.

Στη φετινή σύνθεση της Λας Πάλμας βρίσκονται τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ και ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους άλλοτε «κιτρινόμαυρους», Χουάν Κάλα και Τόμας Πέκχαρτ, αλλά και τον πρωταθλητή την περσινή σεζόν με την Ενωση, Σέρχιο Αραούχο. Στην ισπανική ομάδα αγωνίζεται επίσης ο πρώην «ερυθρόλευκος», Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, ενώ στο ρόστερ της ανήκει και ο Ματέο Γκαρσία, που έχει δοθεί ως δανεικός στον Αρη. Ο Κάλα έπαιξε στην ΑΕΚ το δεύτερο μισό της σεζόν 2011/2012 ως δανεικός από την Σεβίλλη. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε συνολικά σε 21 παιχνίδια με τα χρώματα της Ενωσης και πέτυχε 1 γκολ.

Ο Πέκχαρτ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Φεβρουάριο του 2016 και έμεινε στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Με τα κιτρινόμαυρα έπαιξε σε 48 ματς, έχοντας απολογισμό 15 γκολ και 1 ασίστ. Η πιο… βαρβάτη περίπτωση είναι φυσικά αυτή του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός δόθηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ το δεύτερο μισό της σεζόν 2016/2017, αλλά και ολόκληρη την περσινή σεζόν, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στον ενάμιση χρόνο που παρέμεινε στην Ενωση αγωνίστηκε σε 60 ματς, στα οποία σκόραρε 23 γκολ και έβγαλε 11 ασίστ σε συνολικά 4.394 λεπτά συμμετοχής.

Οσον αφορά στον Ντε Λα Μπέγια, ο Ισπανός αριστερός μπακ έπαιξε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2016 έως τον αντίστοιχο το 2017. Αγωνίστηκε σε 31 ματς, έχοντας 2 γκολ και 6 ασίστ. Επειτα επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Ρεάλ Σοσιεδάδ και το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Λας Πάλμας.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, υπάρχουν ακόμα αρκετοί παίκτες που συνδέουν τα τελευταία χρόνια την Λας Πάλμας με τις ελληνικές ομάδες. Από τη συγκεκριμένη ομάδα μάθαμε και τον Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ επίσης ως δανεικός και έκανε… παππάδες μαζί με τον Αραούχο. Η Ενωση στο τέλος της σεζόν πλήρωσε τη ρήτρα των 1.8 εκατ. ευρώ και έκανε δικό της τον Κροάτη επιθετικό. Με τον Δικέφαλο στο στήθος, πέρσι και φέτος, έχει αγωνιστεί σε 55 ματς και έχει 14 γκολ και 9 ασίστ.

Εκτός από τον Λιβάγια, στην ΑΕΚ αγωνίζεται ένας ακόμα πρώην παίκτης της Λας Πάλμας. Ο λόγος για τον Ελντερ Λόπες, ο οποίος είναι αναμφίβολα ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν. Ο 29χρονος αριστερός μπακ υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με τον ΟΦΗ και θα μείνει εκτός τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο. Η ΑΕΚ απέκτησε τον Ισπανό από την Λας Πάλμας τον Ιούλιο του 2017 και μέχρι στιγμής έχει παίξει σε 39 ματς με την Ενωση, έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ.

Στην Ελλάδα αγωνίζεται και ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος έχει δοθεί ως δανεικός στον Αρη. Ο 22χρονος Αργεντινός είναι από τους καλύτερους παίκτες του Αρη, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο νεαρός άσος διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του και έχει τραβήξει δικαιολογημένα πάνω του όλα τα βλέμματα. Οι μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας τον παρακολουθούν, ενώ με ενδιαφέρον κοιτάζουν την περίπτωσή του και αρκετοί σύλλογοι από το εξωτερικό. Με τον Αρη έχει αγωνιστεί συνολικά σε 11 ματς, έχοντας 6 γκολ και 1 ασίστ σε 945 λεπτά συμμετοχής.

Το… ταξίδι Ολυμπιακός-Λας Πάλμας έχει κάνει επίσης και ο Εμάνουελ Εμενίκε. Ο Νιγηριανός επιθετικός αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε ως δανεικός από τους Ερυθρόλευκους στην ισπανική ομάδα. Με τα χρώματα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε μόλις σε 10 ματς, στα οποία σκόραρε 4 γκολ. Στην ισπανική ομάδα δεν έπαιξε ούτε σε ένα παιχνίδι, λόγω προβλήματος στο γόνατο. Την Ελλάδα με την Λας Πάλμας συνδέει κατά κάποιο τρόπο και ο Κίκε Σετιέν. Ο Ισπανός τεχνικός της Μπέτις, αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, είχε περάσει τη διετία 2015-2017 από το σύλλογο των Κανάριων Νήσων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ