Η Παλέρμο πουλήθηκε μόλις για 10 ευρώ!

Η Παλέρμο πουλήθηκε μόλις για 10 ευρώ!

Η Παλέρμο ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της σήμερα για το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ.

Σε μια πρωτοποριακή και καθόλου επικερδής κίνηση προχώρησε η διοίκηση τη Παλέρμο καθώς πούλησε τις μετοχές της ιταλικής ομάδας σε μια άγνωστη εταιρεία στο Λονδίνο για τη συμβολική τιμή των 10 ευρώ.

Η ομάδα από τη Σικελία βρίσκεται στην κορυφή της δεύτερης κατηγορίας και ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπενεβέντο την Παρασκευή. Μια μέρα μετά όμως και ενώ ο σύλλογος του Νότου της Ιταλίας έχει κηρύξει εδώ και μήνες πτώχευση, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι ανακοίνωσε πως οι μετοχές πουλήθηκαν. Συγκεκριμένα, οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του συλλόγου συνεχίστηκαν από τότε που η εξαγορά προχωρούσε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα και εντέλει ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Σήμερα το πρωί μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της Παλέρμο επιβεβαίωσε, με αποχαιρετιστήριο γράμμα στους οπαδούς, ότι έχει κλείσει συμφωνία για την παραχώρηση των μετοχών της ομάδας, τονίζοντας πως η ιταλική ομάδα πουλήθηκε για το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ σε μια αν μη τι άλλο ασυνήθιστη κίνηση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαμπαρίνι αγόρασε την Παλέρμο για 15 ευρώ το 2002 και το 2004, η ιταλική ομάδα επέστρεψε στη Serie A για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια. Το 2011 έφτασε στον τελικό του Coppa Italia και κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαμπαρίνι, συμμετείχε στο Κύπελλο UEFA / Europa League πέντε φορές. Όμως τα οικονομικά του συλλόγου δεν πήγαιναν καλά για αρκετά χρόνια και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας στο τέλος της σεζόν 2016/17 και είναι εκεί από τότε, με τον σύλλογο να κηρύσσει πτώχευση πριν μερικούς μήνες, αλλά να φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου ν ανακάμψει τόσο αγωνιστικά αλλά κυρίως οικονομικά σε βάθος χρόνου.

Αναλυτικά το γράμμα το πρώην πλέον ιδιοκτήτη της Παλέρμο: 

«Η αμερικανική Citta di Palermo ανακοινώνει ότι το απόγευμα της 30ής Νοεμβρίου 2018,πήρε το 100% των μετοχών της Παλέρμο. Η συμφωνία μάλιστα υπογράφηκε μπροστά από έναν συμβολαιογράφο. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας από το Λονδίνο, τους νέους ιδιοκτήτες, αλλά και με την ομάδα και την πόλη.

Σκέφτομαι το μέλλον του συλλόγου και των φιλάθλων του Παλέρμο, και για αυτό υπέγραψα την συμφωνία. Και όλο αυτό έγινε με έναν κόμπο στο λαιμό μου», συνέχισε στην επιστολή του ο Ζαμπαρίνι.

«Ο στόχος εδώ και αρκετό καιρό ήταν να βρεθεί κάποιος που θα μπορούσε να συνεχίσει τη δουλειά μου με μεγαλύτερη οικονομική επιρροή, με σημαντικούς στόχους που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με επενδύσεις που δεν είχα πλέον τη δυνατότητα να κάνω. Εκτός από το Παλέρμο, που πωλήθηκε με συμβολικό κόστος 10 ευρώ, πουλήσαμε επίσης τη Mepal, τους ιδιοκτήτες του brand name, με τη δέσμευση να επιστρέψουμε το υπόλοιπο της πίστωσης στην Παλέρμο. Ένα ποσό ύψους 22,8 εκατ. ευρώ που θα εισέλθει στο ταμείο για να εξασφαλίσει υγιή οικονομική κατάσταση.

Οι νέοι ιδιοκτήτες με έδρα το Λονδίνο θα θέσουν σε εφαρμογή, με τη βοήθεια βιομηχανικών ενώσεων, την απαραίτητη δραστηριότητα για την κατασκευή του γηπέδου και του χώρου κατάρτισης.Έχω επικοινωνήσει εδώ και καιρό με τον Δήμαρχο, ο οποίος υποσχέθηκε με ενθουσιασμό να έχει τη μέγιστη συνεργασία και να ολοκληρώσει το έργο το συντομότερο δυνατόν. Είμαι λυπημένος που βγήκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάτι για μένα που δεν ισχύει, και όπως αποδεικνύεται από ολόκληρη τη ζωή μου είμαι ένας πολύ ειλικρινής, δίκαιος, κοινωνικά ενεργός και γενναιόδωρος άνθρωπος, τόνισε ο Ζαμπαρίνι.

«Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Παλέρμο, αισθάνομαι την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του λαού. Κάθε φορά που περπατώ μέσα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη, μου έδειξαν ευγνωμοσύνη και αγάπη όλοι οι φίλοι της Παλέρμο που μετανάστευσαν. Είναι ευγνωμοσύνη για όλα τα αποτελέσματα από την άφιξή μου και τη βοήθεια που έδωσα στην Παλέρμο για μια διαφορετική εικόνα, η οποία επικεντρώθηκε στην πραγματικότητα ενός γενναιόδωρου λαού, που είναι δίκαιος και έχει πολιτιστικές παραδόσεις που χρονολογούνται από χιλιετίες. Με την ηγεσία μου, υπάρχουν φανέλες Rosanero σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και θα υπάρχουν και στο μέλλον. Παρόλο που δεν είμαι ένας άνθρωπος που κατάγεται από το Παλέρμο, ήρθα και αγάπησα την πόλη και τα έθιμά. Κάθε φορά που θα επιστρέφω εδώ, θα ήθελα να με καλωσορίζετε σαν ένας από σας.

Με βαθιά θλίψη και μεγάλη αγάπη, σας χαιρετώ.

Μαυρίτσιο Ζαμπαρίνι.», ήταν το συγκινητικό γράμμα του ιδιοκτήτη της ιταλικής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ