Ο Τόρες και το όμορφο παιχνίδι της μοίρας

Ο Τόρες και το όμορφο παιχνίδι της μοίρας

Ο Φερνάντο Τόρες είναι ο πρώτος που σκοράρει δύο γκολ σε έναν αγώνα στο Metropolitano, ενώ ήταν και ο τελευταίος που σκόραρε δύο γκολ στο Καλντερόν

Η Μοίρα έχει ένα συνήθειο. Γελά κοροϊδευτικά με τις πιθανότητες. Δεν γελά πάντα τελευταία. Αλλά όταν το κάνει, κερδίζει ακούραστα τις εντυπώσεις. Όλες οι συμπτώσεις, άλλοι τις ονομάζουν και παιχνίδια της μοίρας, ευχάριστες ή όχι έχουν κάτι όμορφο. Ακόμα και σε όσους δεν συμπαθούν τους αριθμούς και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Έρχεται η μοίρα, να τους ντύσει με τον μανδύα της και το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα εντυπωσιάζει.

Εχθές, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχτηκε την Έλτσε στο Wanda Metropolitano, το καινούργιο της παλατάκι. O Φερνάντο Τόρες βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στο νέο σπίτι των «ροχιμπλάνκος» στο 33’ του αγώνα στο πλαίσιο του Copa Del Ray. Στο 67ο λεπτό διαμόρφωσε μάλιστα και το τελικό 3-0 μετά από ασίστ του Βρσάλικο. Τι σημαίνει αυτό; Έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να βάλει δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι στο Metropolitano! Μπορεί αυτό από μόνο του να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη αλλά πηγαίνοντας κανείς πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου του 2017, ανακαλύπτει ένα από τα παιχνίδια αυτά της μοίρας, για τα οποία έγινε λόγος παραπάνω.

Στα τέλη Μάη, η Ατλέτικο υποδέχτηκε την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο «κύκνειο άσμα» της στο Βιθέντε Καλντερόν. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν εκείνη τη μέρα με 3-1. Ο El Nino πέτυχε δύο τέρματα (στο 8′ και το 11′) ήταν δηλαδή ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε δύο γκολ αποχαιρετώντας την ιστορική έδρα της Ατλέτι.

Ο Φερνάντο Χοσέ Τόρες Σανθ όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στη Φουενλαμπράδα της Μαδρίτης. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στα τμήματα υποδομών της Ατλέτικο.  Στα 15 του, το 1999, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Μαδριλένους. Αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα μέχρι το 2001 όταν και ξεκίνησε η περιπλάνηση στην Αγγλία. Γνώρισε την καταξίωση στην Λίβερπουλ, την πτώση στην Τσέλσι για να έρθει ο δανεισμός στην Μίλαν. Από το 2016 ανήκει και πάλι στις τάξεις της Ατλέτι, στην ομάδα της καρδιάς του, με την οποία έχει συνολικά 307 συμμετοχές, 107 γκολ, 13 ασίστ κι ένα όμορφο παιχνίδι της μοίρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ