Ο Ντιούκοφ νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας

Ο Ντιούκοφ νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι διευθύνοντας σύμβουλος της Gazprom Neft, ενώ από το 2008 ως το 2017 ήταν πρόεδρος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επέλεξε για πρόεδρό της ένα κορυφαίο στέλεχος στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Πρόκειται για τον Αλεξάντρ Ντιούκοφ, διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Neft, που αποτελεί τον κλάδο πετρελαίου του κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom.

Ο Ντιούκοφ, που θα είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως το 2021, ήταν από το 2008 ως το 2017 πρόεδρος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που επίσης ανήκει στην ιδιοκτησία της Gazprom.

Μέχρι τώρα ο Ντιούκοφ είχε διατηρήσει την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου στη Ζενίτ, έναν ρόλο που εγκατέλειψε, όπως είχε υποσχεθεί, μετά την ομόφωνη σημερινή (22/2) εκλογή του.

Ο νέος πρόεδρος αντικαθιστά τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης και πρώην υπουργό Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, ο Μούτκο αποβλήθηκε δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με απόφαση της ΔΟΕ, για συμμετοχή στο κρατικό σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ