MVP της Championship ο Πούκι!

MVP της Championship ο Πούκι!

O Τέεμου Πούκι που το καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ αλλά επέλεξε τη Νόριτς, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Championship χάρη στην εκπληκτική χρονιά που πραγματοποιεί με τα «Καναρίνια».

Το όνομά του έχει «παίξει» για όλες τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και το περασμένο καλοκαίρι έφτασε μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ με τη μεταγραφή του να μην προχωράει την τελευταία στιγμή για οικονομικούς λόγους.

Ο Τέεμου Πούκι επέλεξε τελικά τη Νόριτς και εκ του αποτελέσματος η επιλογή του δικαιώνεται σε απόλυτο βαθμό. Τα «Καναρίνια» καλπάζουν για την επιστροφή τους στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 2014 καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση με 84 βαθμούς, 8 παραπάνω από την τρίτη Λιντς (και την απευθείας άνοδο), με μόλις 6 αγωνιστικές να απομένουν.

Ο βασικός παράγοντας αυτής της πορείας για τη Νόριτς δεν είναι άλλος από τον Φινλανδό επιθετικό ο οποίος κάνει πράματα και θάματα φέτος στην Championship. Τα 26 γκολ και οι 10 ασίστ σε 36 συμμετοχές του φέτος, μιλάνε από μόνα τους και αναμενόμενα του έδωσαν το βραβείο του πολυτιμότερου της κατηγορίας για φέτος από την EFL. Πίσω του στη «μάχη» αυτή έμειναν ο Μπίλι Σαρπ (23 γκολ, 3 ασίστ) της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κι ο Τσι Άνταμς (22 γκολ, 3 ασίστ) της Μπέρμιγχαμ.

Μάλιστα η Νόριτς είχε την τιμητική της στα βραβεία των πολυτιμότερων για τις κατηγορίες πλην της Premier καθώς ο 19χρονος φουλ-μπακ Μαξ Άαρονς αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν. Ο Άαρονς έχει αγωνιστεί 35 φορές φέτος κι έχει πετύχει μάλιστα και τρία γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ