To άγριο ξύλο του Ενσουέ στον προπονητή του

To άγριο ξύλο του Ενσουέ στον προπονητή του

Η αλήθεια για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, ο Εμίλιο Ενσουέ, βασικός μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού

Καλός ποδοσφαιριστής. Πραγματικά μια περίπτωση που θα ταίριαζε πολύ στις ανάγκες του Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια που θα κάνουν ο Δώνης και ο Νταμπίζας για να ενισχύσουν τους Πράσινους εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μεταξύ μας όμως; Και εξαιρετικός πυγμάχος. Ο λόγος για τον Εμίλιο Ενσουέ που αποκλείεται να μην έχετε διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες το όνομα του, στα «μεταγραφικά ρεπορτάζ» του Τριφυλλιού.

Ελεύθερος και ωραίος ο 29άχρονος δεξιός μπακ από την Γουινέα. Κανείς όμως δεν λέει πως έφυγε προ της ώρας του από τον ΑΠΟΕΛ. Και εδώ το πράγμα πιστέψτε μας, αλλά αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον. Γιατί ο Ενσουέ που έχει φτάσει ως την ΦΙΦΑ θέλοντας να καταγγείλει τους Κύπριους για ρατσιστική συμπεριφορά, έδειρε τον προπονητή του! Και μπορεί να τον έδερνε ακόμη αν εκείνο το μεσημέρι στον «Αρχάγγελο» δεν είχε μπει ανάμεσα τους, η μισή ομάδα για να τους χωρίσει.

Να τα πάρουμε όμως με μια λογική σειρά. Και μιας και αναφερθήκαμε στο φλερτ του Παναθηναϊκού, ας είναι αυτή η αφετηρία. Αν λοιπόν ο Γιώργος Δώνης και ο Νίκος Νταμπίζας είχαν μπάτζετ: Τότε δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα είχε ήδη «κλειδώσει» την πρώτη του μεταγραφή για την επόμενη σεζόν.

Με κλειστά τα μάτια, θα προσέφεραν το συμβόλαιο που θέλει ο Εμίλιο Ενσουέ προκειμένου να φορέσει τα πράσινα. Δεν το έχουν όμως. Και ο έμπειρος πλάγιος (με Ισπανικό διαβατήριο) που είναι ελεύθερος από τον ΑΠΟΕΛ δεν σκοπεύει στα 29 του χρόνια, όσο και αν εκτιμά τον Δώνη –με τον οποίο συνεργάστηκε στην Κύπρο- να κάνει… σκόντο. Το πιθανότερο είναι να ντυθεί «Εμίρης» το καλοκαίρι, καθώς στα Εμιράτα πιστεύει πως θα βρει το τριετές συμβόλαιο που επιζητεί. Το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Όλα αυτά όμως είναι λίγο-πολύ γνωστά.

Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος, είναι ο τρόπος με τον οποίο «τελείωσε» από τον ΑΠΟΕΛ. Μια ιστορία από εκείνες που οι ομάδες δεν θέλουν επ ουδενί να «βγαίνουν» έξω από τα αποδυτήρια τους. Βλέπετε ο διεθνής με την Γουινέα μπακ, ένα μεσημέρι Φλεβάρη στον «Αρχάγγελο» θύμισε ταύρο εν υαλοπωλείο. Πιάστηκε στα χέρια τόσο με τον προπονητή του Πάολο Τραμετσάνι, όσο και με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας. Ξύλο κανονικό. Γροθιές. Αίματα. Τέτοιες «περιγραφές» γίνονται για το περίφημο αυτό επεισόδιο με τον Ενσουέ να χτυπάει με μανία τον προπονητή του, τον τιμ μάνατζερ να προσπαθεί να τους χωρίσει και τελικά να δέχεται και εκείνος αρκετές.

Σύμφωνα με τον… μύθο; Ο Αφρικανός μπακ, κάνοντας θεραπεία στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ, άκουσε σε διπλανό δωμάτιο τους δύο άντρες να συζητούν για εκείνον. Και όταν κατάλαβε πως ο προπονητής του δεν τον.. εγκωμιάζει ακριβώς, σηκώθηκε και τους έκανε έκπληξη. Πλησίασε τον Ιταλό και του ζήτησε όσα λέει για εκείνον, να του τα πει και face to face. Ο Τραμετσάνι δεν δίστασε και χτύπησε πρώτος. Έριξε μια γροθιά στον ποδοσφαιριστή του, που βεβαίως μετά από αυτό δεν τον κρατούσε τίποτε. Τα όσα ακολούθησαν εννοείτε πως παραπέμπουν σε πυγμαχικό αγώνα. Και όχι σε ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ