Ο Άγιαξ και το εκπληκτικό ποσοστό των ακαδημιών του (pic)

Ο Άγιαξ και το εκπληκτικό ποσοστό των ακαδημιών του (pic)

Ο Άγιαξ αποτελεί μια από τις καλύτερες ομάδες που βασίζουν τη ραχοκοκκαλιά τους στις ακαδημίες, κάτι που αποδεικνύεται και από τα ποσοστά της φετινής σεζόν.

Ο Άγιαξ αποτελεί μαζί με την Τότεναμ τη μεγάλη έκπληξη του φετινού Champions League, έχοντας αποκλείσει ομάδες – μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους για να κατακτήσει επάξια μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα μωρά του Αίαντα έχουν καταφέρει το απροσδόκητο και παράγοντας κατά κόρον εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, προερχόμενο από τη διαχρονική φιλοσοφία της ομάδας έχουν μαγνητίσει το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η συγκλονιστική εμφάνιση στο παλάτι της «βασίλισσας» και η αποκαθήλωση της Ρεάλ από το θρόνο της σε συνδυασμό με την ωριμότητα που επέδειξαν κόντρα στη Γιουβέντους έχουν αναγάγει τους ποδοσφαιριστές της ολλανδικής ομάδες ως μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αθλήματος και πραγματικά όχι άδικα.

Μάλιστα, το ακόμη πιο ιδιαίτερο στην όλη υπόθεση είναι πως τα… «διαμάντια» των Ολλανδών παράχθηκαν εγχώρια. Από τις ακαδημίες, από τα φυτώρια και τελικά κέρδισαν με το σπαθί τους την απαραίτητη εμπιστοσύνη ώστε να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

Και το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως, είναι ο κανόνας. Αυτό ακριβώς μάλιστα αποδεικνύεται και από τα νούμερα των Ολλανδών, με τους παίκτες από τις ακαδημίες να απαρτίζουν σχεδόν τον… μισό Άγιαξ.

Ειδικότερα, ο Αίαντας στελεχώνεται στο 40,9 % από παιδιά των φυτωρίων, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση, όσον αφορά τους συλλόγους του φετινού Champions League που έδωσαν τις περισσότερες συμμετοχές σε παίκτες από τις ακαδημίες τους την τρέχουσα σεζόν.

Την πρωτιά καταλαμβάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με ποσοστό 48% διατηρεί τα σκήπτρα, δείχνοντας πως τόσο ο Ντιέγκο Σιμεόνε όσο και η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» εμπιστεύονται το ταλέντο και το… νέο αίμα που κυκλοφορεί στο προπονητικό κέντρο της Μαδρίτης.

Την πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης συμπληρώνουν οι Αιντχόβεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης (7η) βρίσκεται μια θέση πιο πάνω από τη Μπαρτσελόνα (8η), σημάδι που δείχνει πως το… πηγάδι της Μασία αρχίζει να στερεύει.

Η λίστα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ