Βαθμολογία UEFA: Οι πέντε εκπρόσωποι και η… μάχη των αριθμών

Βαθμολογία UEFA: Οι πέντε εκπρόσωποι και η… μάχη των αριθμών

Οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και τα περιθώρια για λάθη παραμένουν μηδαμινά. Το... κυνήγι της Κύπρου παραμένει σε πρώτο πλάνο, ενώ το στενό «μαρκάρισμα» από τους διώκτες μας δεν μπορεί να περάσει στην ανυποληψία.

Ο αγώνας ξεκίνησε. Η Ελλάδα μπαίνει στο μάτι του ευρωπαϊκού κυκλώνα προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στη συνολική βαθμολογία της UEFA και οι εκπρόσωποί μας ετοιμάζονται για μια σκληρή μονομαχία με… πολλαπλούς αντιπάλους.

Οι κληρώσεις για τα προκριματικά του Champions και Europa League ολοκληρώθηκαν και πλέον μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το… κυνήγι των υψηλότερων θέσεων αλλά και για τις χώρες οι οποίες βρίσκονται πίσω μας, περιμένοντας να συμβεί το στραβοπάτημα.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα πάντως, η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με την αίγλη του παρελθόντος να μην απεικονίζεται σε καμία περίπτωση στη συνολική βαθμολογία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η Κύπρος προπορεύεται κατά μια θέση στην κατάταξη (15η), συγκεντρώνοντας 22.875 βαθμούς, ενώ στην αντίπερα όχθη η Ελλάδα έχει συγκομιδή 21.500.

Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς της Τρίτης (23/7):
11η Αυστρία 27.925 5/5
12η Ολλανδία 26.550 5/5
13η Τσεχία 24.900 5/5
14η Δανία 24.625 4/4
15η Κύπρος 22.875 4/4
16η Ελλάδα 21.500 5/5
17η Κροατία 21.000 3/4
18η Σερβία 20.500 3/4
19η Ελβετία 20.000 5/5
20η Σκωτία 19.875 3/4
21η Νορβηγία 19.500 3/4

Πριν την έναρξη της φετινής περιόδου, η διαφορά μας με την Κύπρο παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μας χώριζαν μόλις 225 βαθμοί βαθμοί. Μετά τα αποτελέσματα της Τρίτης, όμως, η διαφορά διογκώθηκε σε σημαντικό βαθμό, με τους Κύπριους πλέον να μετρούν 1.375 βαθμούς περισσότερους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι ελληνικές ομάδες έχουν να ανέβουν ένα βουνό προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά και η συγκέντρωση βαθμών είναι σημαντική από τον κάθε έναν εκπρόσωπο ξεχωριστά.

Την αρχή έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χάρη στην ισοπαλία κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα στην… ανάβαση της χώρας μας και πλέον Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος παίρνουν σειρά.

Παρόλα αυτά, το έργο της χώρας μας παραμένει δύσκολο. Και αυτό γιατί οι Κυπριακές ομάδες έχουν κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής.

Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε μέσα έξω την Ζαλγκίρις (500 βαθμοί στην Κύπρο), η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε μέσα έξω την Πετροκούμπ (άλλοι 500 βαθμοί) και χθες ο ΑΠΟΕΛ έκανε διπλό μέσα στην Σουτιέσκα για τον 2ο προκριματικό του Champions League.

Οι Κύπριοι δεν έχασαν κάποια ομάδα στον πρώτο προκριματικό και συνεχίζουν με τέσσερις εκπροσώπους. Την Πέμπτη η ΑΕΚ Λάρνακας παίζει με την Λέφσκι (στην Κύπρο), ο Απόλλων Λεμεσού με την Σάμροκ Ρόβερς (στην Ιρλανδία) και φυσικά η ΑΕ Λεμεσού με τον Αρη (στην Θεσσαλονίκη).

Όπως αποδεικνύεται, οι 100 βαθμοί που επέφεραν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το λευκό 0-0 στην Τσεχία ήταν σίγουρα ένα σημαντικό boost για την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμο αναμένεται να είναι το ραντεβού του Άρη με την ΑΕΛ Λεμεσού.

Εκείνοι που περιμένουν το στραβοπάτημα:

Παρόλα αυτά, η Κύπρος δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που απασχολεί την Ελλάδα. Οι Κροάτες, οι Σέρβοι και κυρίως οι Σκωτσέζοι με τους Νορβηγούς μείωσαν σε σημαντικό βαθμό την διαφορά από εμάς και πλέον νιώθουμε την ανάσα τους στην πλάτη μας.

Από τη μια, οι Κροάτες μείωσαν τη διαφορά από τους 650 βαθμούς στους 500, αλλά η αυτοκτονία της Χαίντουκ από ομάδα της Μάλτας άφησε πλέον την ευρωπαϊκή χώρα με μόλις τρεις εκπροσώπους.

Οι Σέρβοι από από την άλλη μεριά έριξαν τη διαφορά από τους 1775 βαθμούς στους 1000. Παρόλα αυτά έχασαν και εκείνοι με τη σειρά τους την Ραντνίσκι(αποκλείστηκε από την Φλόρα Ταλίν) κι έμειναν με τρεις.

Οι Σκωτσέζοι κάνουν απίστευτο ντεμαράζ. Μια διαφορά 3.275 βαθμών από εμάς την έχουν μαζέψει στους 1.625! Όμως και η Σκωτία έχασε ομάδα με τον αποκλεισμό της Κιλμάρνοκ από την ουαλική Κόναν κι έμεινε με τρεις.

Τελευταίοι αλλά σε καμία περίπτωση ανυπόληπτοι είναι οι Νορβηγοί. Χάρη στην εντυπωσιακή τους προσπάθεια, η διαφορά των 3.400 βαθμών έχει πέσει στους 2.000, αλλά το γεγονός πως έχουν μείνει με τρεις ομάδες περιορίζει κάπως τις πιθανότητές τους για το κάτι παραπάνω.

Η δύσκολη ανάβαση:

Μπορεί για τη ώρα η Κύπρος να παραμένει ο πιο άμεσος ανταγωνιστής, όμως η Ελλάδα οφείλει να έχει την προσοχή της και στα αποτελέσματα των ομάδων τόσο από την Τσεχία, όσο και από την Δανία.

Παρά το γεγονός πως βάσει βαθμολογίας φαίνεται πως δεν θα μπορέσουμε να απειλήσουμε τη φετινή σεζόν τις δυο χώρες, τα θετικά αποτελέσματα και η συγκέντρωση όλο και περισσότερων βαθμών θα συνδράμουν σημαντικά στην σταδιακή μείωση της ψαλίδας, η οποία έχει… ανοίξει αρκετά.

Συγκεκριμένα, οι Δανοί έχουν φτάσει την διαφορά στους 3.125 βαθμούς και διατηρούν 4 ομάδες, ενώ οι Τσέχοι την διατηρούν στους 3.400 και έχουν συγχρόνως στη διάθεσή τους τέσσερις μονομάχους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τι προσφέρει η κάθε θέση για τη σεζόν 2020/2021:

Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στα play off του Europa League
Ο τέταρτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
Ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ