Άγιαξ- Έμεν 5-0

Άγιαξ- Έμεν 5-0

Ο Άγιαξ νίκησε με το εμφατικό 5-0 την Έμεν για την δεύτερη αγωνιστική της Eredvisie και στρέφει την προσοχή της στην ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Άγιαξ στην πρεμιέρα έχασε τους πρώτους βαθμούς στην φετινή Eredvisie, μένοντας στο 2-2 με την Φίτεσε. Αυτή τη φορά, όμως, ο «Αίαντας» σοβαρεύτηκε και παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, νίκησε την Έμεν με 5-0. Πλέον η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ στρέφει την προσοχή της στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην «Amsterdam Arena» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Αίαντας» παρατάχθηκε με μόλις δύο αλλαγές στην αρχική του σύνθεση σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας. Ντόλμπεργκ και Σουρς έμειναν στον πάγκο, ενώ τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα πήραν οι Νέρες και Μάριν. Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 27΄με γκολ του συνήθη ύποπτου, Τόνι Φαν Ντε Μπεκ, μετά από ασίστ του Τάντιτς. Οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τους Νέρες και Τάντιτς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια εκπληκτική ενέργεια, η οποία κατέληξε στο 2-0 του Άγιαξ. Ο Ταλιαφίκο έκανε τρομερή κούρσα, ανοίγοντας αριστερά για τον Νέρες που έστρωσε στον Φαν Ντε Μπέεκ με τον 22χρονο να μην εκτελεί αλλά να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Ζιγιέχ, ο οποίος «ζευγάρωσε» τα τέρματα της ομάδας του. Το 3-0 σημείωσε ο Τάντιτς στο 67, με τον Τεν Χαγκ να προχωρά σε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του.

Ο Γιαν Κλαας Χούντελαρ ήταν ένας από αυτούς που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, «ξεμουδιάζοντας» και εκείνος με δύο γκολ. Στο 80′ ο Ολλανδός επιθετικός διαμόρφωσε το 4-0, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα έκανε το τελικό 5-0 για τον «Αίαντα».

Η σύνθεση του Άγιαξ:

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί (53′ Ντεστ), Φέλτμαν, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μαρίν, Φαν Ντε Μπεεκ, Μπλιντ, Ζίγιεχ, Νέρες (59′ Πρόμες), Τάντιτς (72′ Χούντελαρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ