Η ακριβότερη 11άδα των καλοκαιρινών μεταγραφών (pics)

Η ακριβότερη 11άδα των καλοκαιρινών μεταγραφών (pics)

Το μεταγραφικό «παζάρι» στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ και tο10.gr καταγράφει την ακριβότερη ενδεκάδα των μεταγραφών ανά θέση.

Η διορία για τις καλοκαιρινές μεταγραφές στην ευρωπαϊκή αγορά έληξε, με τις ομάδες των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων να ξοδεύουν συνολικά το «εξωφρενικό» ποσό των 5,75 δις. ευρώ. Το ποσό αυτό να φανταστεί κανείς, ότι δεν περιλαμβάνει τον Νεϊμάρ, ο οποίος τελικά θα παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθεί η λίστα με την ακριβότερη ενδεκάδα παικτών ανά θέση στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα:

Τερματοφύλακας: Γιάσπερ Σίλεσεν (35 εκατ. ευρώ) – Από Μπαρτσελόνα σε Βαλένθια

Ο Ολλανδός κίπερ μετακινήθηκε από την Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια έναντι 35 εκατ. ευρώ, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Νέτο να ακολουθεί τον αντίθετο δρόμο για το «Καμπ Νου». Ο Σίλεσεν δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στους «μπλαουγκράνα», αλλά στα 30 του χρόνια πλέον, έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει στις «νυχτερίδες».

 

Δεξιός μπακ: Ζοάο Κανσέλο (65 εκατ. ευρώ) –  Από Γιουβέντους σε Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ζοάο Κανσέλο μετακινήθηκε από την Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 35 εκατ., με τους «πολίτες» να παραχωρούν ως αντάλλαγμα στους «μπιανκονέρι» τον Ντανίλο. Η συμφωνία, επομένως, κόστισε ουσιαστικά 65 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα, η οποία συνθέτει ένα δυνατό δίδυμο στη δεξιά πλευρά της με τους Κανσέλο και Γουόκερ. Ο Ζοάο Κονσέλο στοχεύει στην καθιέρωση στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έπειτα από τα μονοετή περάσματά του από τις Ίντερ και Γιουβέντους.

 

Αριστερός μπακ: Φερλάν Μεντί (48 εκατ. ευρώ) – Από Λιόν σε Ρεάλ Μαδρίτης

Η μετακίνηση του Φερλάν Μεντί από τη Λιόν στην Ρεάλ Μαδρίτης κόστισε 48 εκατ. ευρώ, με τον Γάλλο να προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαρσέλο στο μέλλον. Ο διεθνής με τους «τρικολόρ» εντυπωσίασε την περσινή σεζόν με τη γαλλική ομάδα, με τη «βασίλισσα» να φέρνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τον συμπατριώτη του Ζιντάν. Ένας τραυματισμός στην καλοκαιρινή προετοιμασία πήγε λίγο πίσω τον 23χρονο αριστερό οπισθοφύλακα, αλλά στην Ρεάλ πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Μεντί.

 

Στόπερ: Χάρι Μαγκουάιρ (87 εκατ. ευρώ) – Από Λέστερ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Χάρι Μαγκουάιρ αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή κεντρικού αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας εκείνη του Φαν Ντάικ πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Το σίριαλ της μετακίνησής του στους «κόκκινους διαβόλους» κράτησε ολόκληρο το καλοκαίρι, με τη Μάντσεστερ να ολοκληρώνει τη μεταγραφή λίγο πριν εκπνεύσει η διορία στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 26χρονος φιλοδοξεί να διαψεύσει όλους εκείνους που θεωρούν υπερβολικά τα χρήματα της απόκτησής του και να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

 

Στόπερ: Ματάις Ντε Λιχτ (85,5 εκατ. ευρώ)- Από Άγιαξ σε Γιουβέντους

Ο Ματάις Ντε Λιχτ θέλει να συνεχίσει την παράδοση των κεντρικών αμυντικών στην Γιουβέντους, με τους «μπιανκονέρι« να αποκτούν το διαμάντι του Άγιαξ. Ο 20χρονος ξεχώρισε με την ηγετική του παρουσία στην εκπληκτική περσινή πορεία του «Αίαντα», αναγκάζοντας τον Αντρέα Ανιέλι να εκταμιεύσει 85, 5 εκατ. για να τον φέρει στο Τορίνο. Ο Ντε Λιχτ, μαζί με τους Κιελίνι- Μπονούτσι αναμένεται να δημιουργήσουν μία από τα καλύτερες αν όχι την καλύτερη αμυντική γραμμή της Ευρώπης.

 

Μέσος: Φρένκι Ντε Γιονγκ (75 εκατ. ευρώ) – Από Άγιαξ σε Μπαρτσελόνα

Ο Ολλανδός μέσος κατέφθασε στο «Καμπ Νου», όντας ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες του «Αίαντα». Στην Μπαρτσελόνα βλέπουν στο πρόσωπο του πιτσιρικά τον νέο «Τσάβι», με τον Ντε Γιονγκ να θέλει να δικαιώσει τις προσδοκίες. Ο 21χρονος έχει το ταλέντο και όλο το potential να γίνει ο νέος μεγάλος ηγέτης της μεσαίας γραμμής των «μπλαουγκράνα», αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνος και υπομονή. Ο Ντε Γιονγκ έχει γίνει ήδη διεθνής με την Εθνική Ολλανδίας και στα 21 του χρόνια έχει μπροστά του όλο το μέλλον…

 

Μέσος: Ρόδρι (70 εκατ. ευρώ) – Από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Μάντσεστερ Σίτι

Αν μπορούσε κάποιος να πει ότι η περσινή «υπερηχητική» Μάντσεστερ Σίτι, είχε κάποιο κενό στο ρόστερ, αυτό θα εντοπιζόταν στη θέση «6». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκε τη λύση, φέρνοντας στο Μάντσεστερ τον Ισπανό Ρόντρι, τον οποίο είχε στοχεύσει από πέρσι. Οι «πολίτες» πλήρωσαν στην Ατλέτικο τα 70 εκατ. της ρήτρας του 23χρονου και πραγματοποίησαν την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας τους. Ο υψηλόσωμος (1,91 μ.) Ισπανός, είναι γνωστός για το δυναμικό τρόπο παιχνιδιού του και είναι έτοιμος να προσδώσει «σκληράδα», σε μία κατά τα άλλα «δαντελένια» ομάδα.

 

Δεξιός εξτρέμ: Νικολά Πεπέ (80 εκατ. ευρώ) – Από Λιλ σε Άρσεναλ

Ο Νικολά Πεπέ αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ, με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να δίνει 80 εκατ. ευρώ στη Λιλ για τον Ιβοριανό επιθετικό. Ο Πεπέ έκανε μια μαγική χρονιά την περσινή σεζόν στη γαλλική ομάδα, με 22 γκολ και 11 ασίστ, εξαργυρώνοντας τις εμφανίσεις του με τη μεταγραφή στους «κανονιέρηδες». Ο Ιβοριανός έχει πολύ καλή παρουσία στο ξεκίνημα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και με τους Λακαζέτ- Ομπαμεγιάνγκ, θα συνθέσουν μια «καυτή» επιθετική γραμμή.

 

Αριστερός εξτρέμ: Εντέν Αζάρ (100 εκατ. ευρώ) – Από Τσέλσι σε Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Βέλγος σταρ έπειτα από 7 χρόνια στην Τσέλσι, αποχαιρέτησε τους «μπλε» του Λονδίνου, κάνοντας το βήμα παραπάνω για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» εκταμίευσε 100 εκατ. ευρώ για τον 28χρονο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να φιλοδοξεί να δημιουργήσει τους νέους galacticos της ομάδας. Η θητεία του Αζάρ στους Βέλγους, όμως, δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο, με τα περιττά κιλά να προβληματίζουν τον Ζιντάν και το επιτελείο του. Ένας τραυματισμός στα μέσα Αυγούστου, ήρθε για να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερο «βάρος» στον Βέλγο, ο οποίος θα επιστρέψει στη δράση μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων.

 

Επιτελικός χαφ: Ζοάο Φέλιξ (126 εκατ. ευρώ) – Από Μπενφίκα σε Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο μικρόσωμος Πορτογάλος αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη. Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα τα 20 ( γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου 1999), αλλά το παιδί θαύμα από τα φυτώρια της Μπενφίκα, δείχνει έτοιμος από καιρό. Ο Φέλιξ πωλήθηκε από τους «αετούς» της Λισαβόνας στην Ατλέτικο έναντι 126 εκατ. ευρώ και ο Τσόλο Σιμεόνε τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο δαιμόνιος  επιθετικός ήταν εκπληκτικός με την Μπενφίκα την περσινή χρονιά, ενώ στα τρία πρώτα του παιχνίδια στη La Liga με τους «ροχιμπλάνκος» έχει προλάβει να δείξει μέρος των ικανοτήτων του. Το μέλλον του 19χρονου Πορτογάλου διαγράφεται λαμπρό…

 

Επιθετικός: Αντουάν Γκριεζμάν (120 εκατ. ευρώ) – Από Ατλέτικο σε Μπαρτσελόνα

Ο Γάλλος αποτελούσε τον  διακαή πόθο της Μπαρτσελόνα για πολλά καλοκαίρια. Μετά το περσινό σίριαλ, το οποίο κατέληξε στην ανανέωση του συμβολαίου του στην Ατλέτικο, ο Γκριεζμάν φαινόταν ότι θα γινόταν η σημαία των «ροχιμπλάνκος». Όλα άλλαξαν όμως το φετινό καλοκαίρι, με τον 28χρονο Γάλλο να θεωρεί πως έκλεισε ο κύκλος του στην ομάδα, αποφασίζοντας να πάει στους «μπλαουγκράνα». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει στα χέρια του άλλο ένα σπουδαίο εργαλείο και οι φίλαθλοί ονειρεύονται να δουν την «τριπλέτα» Γκριεζμάν- Μέσι – Σουάρες σε μεγάλες στιγμές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ