Νέο κύμα συλλήψεων μάνατζερ στο Βέλγιο: Κρατείται ο Κριστόφ Ενροτό, ατζέντης Κουρτουά, Καρασκό, Μιραλάς

Νέο κύμα συλλήψεων μάνατζερ στο Βέλγιο: Κρατείται ο Κριστόφ Ενροτό, ατζέντης Κουρτουά, Καρασκό, Μιραλάς

Ο Ενροτό συνελήφθη στο σπίτι του στο Μονακό, με υποψίες για ξέπλυμα, διαφθορά και εγκληματική οργάνωση σε υποθέσεις μεταγραφών ποδοσφαιριστών!

Ο κόσμος των ατζέντηδων είναι γεμάτος σκοτεινά μυστικά, θολά deals, μπόλικο παρασκήνιο, αλλά και εφευρετικότητα. Στοιχεία που πάντα κάνουν χρήσιμους τους μάνατζερ στο ποδόσφαιρο. Στοιχεία, ωστόσο, που εάν ξεφύγεις από τα όρια, μπορεί να σου προκαλέσουν πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Οπως αυτό που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κριστόφ Ενροτέ. Ο Βέλγος ατζέντης, ο οποίος από σήμερα κρατείται από τις αρχές του Μονακό!

Οπως αναφέρουν τα γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ, ο Ενροτό συνελήφθη στη μόνιμη κατοικία του στο Μονακό, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της μεγάλης έρευνας κατά της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στο ποδόσφαιρο, που διεξάγουν οι αρχές του Βελγίου. Μάλιστα, η σύλληψή του συνδέεται με την επιδρομή στα γραφεία της Αντερλεχτ και τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Βελγίου, τον περασμένο Απρίλιο και τις συλλήψεις κι άλλων σημαντικών Βέλγων μάνατζερ, που ελέγχονται για ξέπλυμα και φορολογικές αυθαιρεσίες.

Οπως σημειώνει το RTBF, που αποκάλυψε το θέμα, δύο άτομα συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες ξέπλυμα χρημάτων, διαφθορά και εγκληματική οργάνωση για υποθέσεις μεταγραφών ποδοσφαιριστών. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας επιβεβαίωσε τις συλλήψεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με βάση πληροφορίες RTBF, ο ατζέντης Κριστόφ Ενροτέ συνελήφθη στο Μονακό, όπως επιβεβαιώνεται ανεπίσημα από την τοπική αστυνομία. Μάλιστα, ένας βέλγος εισαγγελέας βρέθηκε στο Μονακό και ακολούθησε τις αρχές στην επίδοση εντάλματος σύλληψης στον γνωστό μάνατζερ, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης!

Ο Christophe Henrotay είναι ένας από τους σημαντικότερους ατζέντηδες του Βελγίου με συνεργασίες και deals σε όλη την Ευρώπη. Είναι ο εκπρόσωπος διάσημων Βέλγων παικτών, όπως ο Τιμπό Κουρτουά, ο Γιανίκ Καράσκο, αλλά και ο Κέβιν Μιαρλάς, είναι πρώην εκπρόσωπος των Γιούρι Τίλεμανς, Ρομέλου Λουκάκου, Μιτσί Μπατσουαγί και Λεάντρο Ντεντόνκερ, ενώ έχει συνεργάτη τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Αντερλεχτ και πρώην διεθνή αμυντικό, Ντάνιεν Βαν Μπούιτεν, που επίσης ελέγχεται, χωρίς, ωστόσο, να έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την RTBF, ο δεύτερος που συνελήφθη είναι ο Κριστόφ Σενιό, γαμπρός και κύριος συνεργάτης του Ενροτό, με τις αρχές να τον συλλαμβάνουν στη Λιέγη.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Ενροτό εμφανίζεται να έχει μπει στο μάτι των αρχών μετά από καταγγελίες των πρώην συνεργάτη του και νυν εκπροσώπου του Γιούρι Τίλεμανς, Πέτερ Σμεετς. Ο τελευταίος τον κατηγορεί ότι έλαβε προμήθεια έξι εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της μεταγραφής του Τίλεμανς από την Αντερλεχτ στη Μονακό και μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Με τον Ενροτέ, ωστόσο, να αντικρούει τις κατηγορίες και να τις χαρακτηρίζει κακοήθειες. Για την ιστορία, ο Σμεετς, πέραν του Τίλεμανς, έχει πάρει και τον Βάντις Οτζίτζα-Οφόε από τον Ενροτό.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η βελγικές και γαλλικές αρχές έκαναν ξαφνικούς ελέγχους σε τέσσερα σπίτια στο Μονακό, δύο στη Λιέγη και ένα στο Λονδίνο, θέλοντας να βρουν στοιχεία για το κύκλωμα που φέρεται να δρα στη χώρα. Επίσης, τονίζεται ότι ο Ενροτό ελέγχεται και για τη μεταγραφή του Σέρβου στράικερ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, από την Άντερλεχτ στη Νιούκαστλ το 2015 έναντι 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία είχαν εμπλακεί επίσης οι Πίνι Ζάχαβι και Φάλι Ραμαντάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ