League Cup : Η yo-yo Μπρίστολ που έκανε γιο-γιο τον Μουρίνιο

League Cup : Η yo-yo Μπρίστολ που έκανε γιο-γιο τον Μουρίνιο

Η Μπρίστολ είναι τις τελευταίες ώρες talk of the... country στην Αγγλία. Το κατόρθωμα του αποκλεισμού της Γιουνάιτεντ ήταν τεράστιο, οι οπαδοί έκαναν «ντου» στο γήπεδο μετά από μια δεκαετία και to10.gr παρουσιάζει τους «ρόμπινς» που ονειρεύονται πλέον το Γουέμπλεϊ.

Είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ομάδας yo-yo, το παρατσούκλι που παίρνουν οι ομάδες που ανεβοκατεβαίνουν στις χαμηλότερες κατηγορίες. Έχει αγωνιστεί μόλις εννιά χρόνια από την 123ετή ιστορία της στην πρώτη κατηγορία (το 1907 κατέλαβε τη 2η θέση), με τελευταία συμμετοχή το 1980. Από εκείνη τη χρονιά έως 1982 υποβιβάστηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές, όντας ο μοναδικός σύλλογος που το έχει «καταφέρει». Οικονομικές απώλειες λόγω των υποβιβασμών, αύξηση των χρεών, κήρυξη πτώχευσης, αποψίλωση του ρόστερ (όλοι οι παίκτες με δυσβάσταχτα πλέον συμβόλαια μετακόμισαν ως ελεύθεροι στη Μπέρμιγχαμ), κατάφερε όμως να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και το 1990 να επιστρέψει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Το ασανσέρ μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας συνεχίστηκε, έως ότου το 2015 γυρίσει… για να μείνει στη Championship. 18η όγδοη την πρώτη χρονιά, 17η πέρυσι. Οι οπαδοί απαιτούσαν την κεφαλήν του Λι Τζόνσον επί πίνακι. Αυτός συνιστούσε υπομονή. Και δικαιώθηκε.

Η Μπρίστολ Σίτι βρίσκεται στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Championship αυτή τη στιγμή, απέχοντας τέσσερις πόντους πίσω από την Κάρντιφ και τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στη Premier League. Οι οπαδοί που λίγες εβδομάδες πριν ζητούσαν επιτακτικά αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, έχουν πλέον ηρεμήσει. Η ένταση στις εξέδρες του Ashton Gate έχει καταλαγιάσει. Το αποκορύφωμα όμως, ήρθε το βράδυ της Τετάρτης, με το ημερολόγιο να γράφει 20 Δεκεμβρίου του 2017. O Κόρεϊ Σμιθ σκοράρει στις καθυστερήσεις, διαμορφώνει το τελικό 2-1 (το 1-0 ο Μπράιαν στο 51′, το 1-1 ο Ιμπραΐμοβιτς στο 58′) και χαρίζει στην ομάδα του μια σπουδαία πρόκριση στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

https://twitter.com/bcfctweets/status/943599537507233797

Η Μπρίστολ έγινε η μόλις δεύτερη ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στην ιστορία του League Cup που αποκλείει τέσσερις ομάδες της Premier League (Γουότφορντ, Στόουκ Σίτι, Κρίσταλ Πάλας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) μετά την Σέφιλντ Γουέντσντεϊ (είχε νικήσει τους Κόκκινους Διαβόλους στον τελικό), διαθέτοντας ισχυρή άμυνα και ακόμα πιο ισχυρή επίθεση: Ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουκ Στιλ, έχει δει την εστία του μόλις τέσσερις φορές να παραβιάζεται, ενώ η γραμμή κρούσης έχει στείλει 16 φορές τη μπάλα στο πλεκτό, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

https://twitter.com/SkySportsStatto/status/943607523734708226

Μετά από το 1989 λοιπόν η Μπρίστολ θα είναι και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης, παίρνοντας μια πρόκριση που έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτη όταν η διασταύρωση έφερε στο διάβα της την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος την παρέταξε με τα περισσότερα αστέρια της, αποκλείστηκε όμως για πρώτη φορά στην καριέρα του στο League Cup, σε αγώνα που κρίθηκε στην κανονική του διάρκεια. «Είναι μια όμορφη μέρα για το ποδόσφαιρο, ήταν όμως λίγο τυχεροί. Σκόραραν όταν όλοι περίμεναν ένα δικό μας γκολ».

Επόμενος αντίπαλος για τους «ρόμπινς» -το παρατσούκλι τους παραπέμπει σε ένα πουλί των Βρετανικών νησιών το οποίο μοιάζει κάπου ανάμεσα στην τσίχλα και τον κοκκινολαίμη- ακόμα μεγαλύτερο. Η Μάντσεστερ Σίτι την περιμένει στα ημιτελικά και θα είναι σίγουρα υποψιασμένη. Επίσης, τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση είναι διπλά, κάτι που κάνει ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη ακόμα ενός ποδοσφαιρικού θαύματος. Λένε πως αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε μπορείς και να το κάνεις. Η Μπρίστολ ονειρεύεται σίγουρα το Γουέμπλεϊ και τον τελικό. Μπορεί όμως να το κάνει; Θα το ξέρουμε στις 24 Γενάρη…

https://www.youtube.com/watch?v=ToPwL9aY6Hc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ