Η παράξενη ιστορία με το συκώτι του Αμπιντάλ

Η παράξενη ιστορία με το συκώτι του Αμπιντάλ

Η μεταμόσχευση που έσωσε τη ζωή του Ερίκ Αμπιντάλ έχει μπει στο μικροσκόπιο της ισπανικής Δικαιοσύνης, μετά από μήνυση του δότη-ξαδέρφου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή!

Μία περίεργη ιστορία εξελίσσεται γύρω τη μεταμόσχευση συκωτιού που είχε κάνει ο Ερίκ Αμπιντάλ και η οποία του έσωσε τη ζωή. Η διαδεδομένη εντύπωση είναι ότι το όργανο το δώρισε ο ξάδερφος του τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Αρμάντ. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό άρχισε η αμφισβήτηση μέσω δημοσιευμάτων…

Τον Ιούλιο του 2018, η ισπανική εφημερίδα «El Confidencial» είχε αποκαλύψει ότι ο τότε πρόεδρος, Σάντρο Ροσέλ, είχε ηχογραφηθεί σε τουλάχιστον τέσσερα τηλεφωνήματα, να παραδέχεται ότι αγόρασε παράνομα το συκώτι που μεταμοσχεύθηκε στον Αμπιντάλ.

Όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε σάλος. Για να κατευνάσει τις φήμες, ο Αμπιντάλ είχε αναρτήσει στο Instagram μία φωτογραφία από το νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί, μαζί με τον ξάδερφο του. Ωστόσο, η εφημερίδα επέμεινε και υποστήριξε ότι ο δότης πήρε πολλά χρήματα για να δώσει  το συκώτι του.

Ο ξάδερφος του Αμπιντάλ, κινήθηκε δικαστικά για να διαπιστώσει (όπως ισχυρίζεται) τι απέγινε το όργανο που του αφαιρέθηκε και ποιος επωφελήθηκε από αυτό. Στις 8 Νοεμβρίου, Δικαστήριο της Βαρκελώνης εξέτασε την μήνυση του και σύντομα θα εκδώσει απόφαση.

Ο Ζεράρ Αρμάντ παραχώρησε συνέντευξη στην «El Confidencial» και εξήγησε τους λόγους της απόφασης του. Ο Αφρικανός διατείνεται ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, τόνισε ότι δώρισε το όργανο του για να σώσει τη ζωή του συγγενούς του και εξέφρασε την αγανάκτηση του, στην περίπτωση που κάποιοι τον χρησιμοποίησαν. Κυρίως, όμως, ο Ζεράρ Αρμάντ ανέφερε ότι πλέον δεν έχει επικοινωνία με τον Αμπιντάλ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ