Αθώος ο επικεφαλής της αστυνομίας για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Αθώος ο επικεφαλής της αστυνομίας για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του South Yorkshire στον «μαύρο» ημιτελικό Κυπέλλου της 15ης Απριλίου του 1989, κηρύχθηκε αθώος από το Δικαστήριο για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Έπειτα από δίκη που κράτησε επτά εβδομάδες, ο 75χρονος Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, κρίθηκε την Πέμπτη (28/11) αθώος από το δικαστήριο του South Yorkshire, παρά τον θάνατο 96 αθώων ανθρώπων στο Χίλσμπορο.

Ήταν 15 Ιουλίου 1989, όταν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ στο στάδιο «Χίλσμπορο» του Σέφιλντ, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές τραγωδίες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τριάντα χρόνια αργότερα, μετά από ατελείωτες έρευνες των Αρχών, το δικαστήριο του Πρέστον υπό την προεδρία του Σερ Πίτερ Όπενσο έκρινε ότι ουσιαστικά για τον θάνατο των 96 αυτών ανθρώπων, δεν υπάρχει ποινική ευθύνη.

Το τελευταίο επεισόδιο της πολύκροτης υπόθεσης και το οποίο παίζει ήδη πρώτο θέμα σε όλα τα αγγλικά ΜΜΕ, έχει να κάνει με την αθώωση του 75χρονου πια, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ (σ.σ. κεντρική φωτό), του επικεφαλής της Αστυνομίας του Σέφιλντ την εποχή της τραγωδίας και αρμοδίου για τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε ουσιαστικά επανέρθει στην επικαιρότητα τον Ιούνιο του 2018, όταν το δικαστήριο του Πρέστον, με καθυστέρηση 29 ετών, είχε ακυρώσει απόφαση του 2000 σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας και του γηπέδου του Χίλσμπορο δεν μπορούσαν να δικαστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ