Γιουβέντους: Θλίψη για το χαμό του Αναστάσι (vd)

Γιουβέντους: Θλίψη για το χαμό του Αναστάσι (vd)

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της Γιουβέντους και της Ιταλίας, ο Πιέτρο Αναστάσι πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην ιστορία της Γιουβέντους, ο Πιέτρο Αναστάσι, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 71 ετών. Η «βέκια σινιόρα» γνωστοποίησε το γεγονός με ανακοίνωσης και έστειλε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του παλαίμαχου επιθετικού.

Ο Αναστάσι δεν είναι γνωστός στις νεότερες γενιές, ωστόσο υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερος στράικερ που πάτησαν το χόρτο του Ντέλε Άλπι. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Γιουβεντίνους και η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη.

Ο Αναστάσι αγωνίστηκε 8 χρόνια στο Τορίνο, σκόραρε 130 γκολ σε 303 εμφανίσεις και πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων. Μετά τη Γιουβέντους, μετακόμισε στο Μιλάνο για λογαριασμό της Ίντερ, έμεινε δύο χρόνια και κατέκτησε ένα Κύπελλο Ιταλίας.

Εκτός από τη Γιουβέντους, ο Αναστάσι πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα με την Ιταλία. Ήταν ο βασικός «φουνταριστός» της «σκουάντα ατζούρα» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1968 και σκόραρε το δεύτερο γκολ στο 2-0 επί της Γιουγκοσλαβίας στον τελικό της διοργάνωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=pHtkJo_tnLY

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ