Ζιντάν: Η… κατάρα του Κυπέλλου

Ζιντάν: Η… κατάρα του Κυπέλλου

Μπορεί ο Γάλλος να έχει κατακτήσει σωρεία τροπαίων στην καριέρα του, όμως ο θεσμός του Κυπέλλου εξακολουθεί να παραμένει... στοιχειωμένος.

Αποτελεί έναν σύγχρονο Μίδα του ποδοσφαίρου. Από τον καιρό που «μάγευε» τα πλήθη φορώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, το όνομα του Ζινεντίν Ζινάν ήταν συνυφασμένο με την επιτυχία.

Πρωταθλητής κόσμου με τη Γαλλία και νικητής του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 47χρονος νυν τεχνικός των Μαδριλένων έχει καταφέρει να κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, εκτός από ένα συγκεκριμένο τρόπαιο.

Αυτό δεν είναι άλλο από το Κύπελλο, το οποίο… αρνείται πεισματικά να μπει στην τροπαιοθήκη του πολυνίκη τεχνικού. Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής ο Ζιντάν δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του θεσμού, με τον Γάλλο να αδυνατεί να βρει τη μυστική φόρμουλα για να λύσει την κατάρα.

Η αναμέτρηση με τη Σοσιεδάδ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά του Copa Del Rey αποτέλεσε την κατάλληλη ευκαιρία για τον 47χρονο να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο. Εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι ως τελικό, αφού γνώριζε εκ προοιμίου πως η Ρεάλ δεν είχε περιθώριο για λάθη.

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, όμως, η «Λα Ρεάλ» επικράτησε 4-3 και απέκλεισε τους «Μερένχες», με τα… φαντάσματα να κυκλώνουν το ιστορικό στάδιο των Μαδριλένων. Κυρίως, όμως, εκείνος που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα ήταν ο άνθρωπος που καθόταν στην άκρη του πάγκου και έβλεπε ακόμη μια ιστορική αποτυχία στη διοργάνωση να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ