Τζέιμς Ευμορφίδης : Το ταλέντο των «σαλονιών» που βρέθηκε στα «αλώνια»

Τζέιμς Ευμορφίδης : Το ταλέντο των «σαλονιών» που βρέθηκε στα «αλώνια»

Ο Τζέιμς Ευμορφίδης σε μικρή ηλικία θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως και φόρεσε τις φανέλες των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Άγιαξ, πλέον βγάζει το «ψωμί» του στην τέταρτη κατηγορία της Ολλανδίας.

Η καριέρα του Τζέιμς Ευμορφίδη ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, όμως η συνέχεια ήταν δυσανάλογη του ταλέντου, που είχε ως νέος.

Ο 21χρονος πλέον μεσοεπιθετικός πριν από 14 χρόνια, όταν ήταν παίκτης της Ένωσης Ερυθραίας, «ανάγκασε» τον Άγιαξ να τον πάρει στην φημισμένη ακαδημία του. Από εκεί, τρία χρόνια αργότερα, βρέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, απ’ όπου αποχώρησε μόλις μια σεζόν μετά για να επιστρέψει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ

Στην Ένωση έμεινε επίσης μια χρονιά, προτού μεταπηδήσει στην Μπαρτσελόνα και την θρυλική La Masia, όπου αγωνίστηκε για τρία ολόκληρα χρόνια, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το ταλέντο του. Ο πατέρας του Ευμορφίδη, όμως, επέστρεψε στο Άμστερνταμ και ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναγκάστηκε να απορρίψει τους Μπλαουγκράνα και να υπογράψει εκ νέου με τον Άγιαξ το 2011.

Στον Αίαντα έμεινε μέχρι και το 2015, όταν και μετακινήθηκε στην Αλκμάαρ, με την ομάδα Κ-21 της οποίας μέτρησε 7 συμμετοχές και 1 γκολ στην τρίτη κατηγορία του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Από εκεί αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017 και επαναπατρίστηκε για χάρη της Λάρισας, όμως ούτε στους Βυσσινί στέριωσε, καταγράφοντας μόλις 2 συμμετοχές και αποχωρώντας τον Μάιο του 2017.

Την δεδομένη χρονική στιγμή ο Ευμορφίδης φαίνεται πως βρήκε την ποδοσφαιρική «Ιθάκη» του στην Αλμέρε, ομάδα τέταρτης κατηγορίας στην Ολλανδία. Εκεί ο 21χρονος μεσοεπιθετικός μετράει 13 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ την Τετάρτη ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πατέρας του νεαρού ποδοσφαιριστή, Πολ Ευμορφίδης, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της διεθνούς φήμης Coco-mat (εταιρεία οικολογικών συστημάτων ύπνου, στρωμάτων, λευκών ειδών και επίπλων) που θεωρείται μία από τις κορυφαίες στον τομέα της παγκοσμίως με δεκάδες καταστήματα ανά τον κόσμο (40 στην Ελλάδα, 11 στην Ευρώπη, 9 στην Κίνα, 2 στη Νέα Υόρκη και ένα στη Σαουδική Αραβία).

Ο Τζέιμς Ευμορφίδης ξεκίνησε από τα ποδοσφαιρικά «σαλόνια» και βρέθηκε στα «αλώνια» και μένει να δούμε αν μπορεί να κάνει την ανάποδη διαδρομή και να δικαιώσει όσους πίστεψαν στο ταλέντο του όταν ήταν νέος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ