Οι ποδοσφαιριστές της Σιόν έγιναν «κομάντο» για τέσσερις μέρες! (pics)

Οι ποδοσφαιριστές της Σιόν έγιναν «κομάντο» για τέσσερις μέρες! (pics)

Μια εμπειρία που θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστη έζησαν ο Παϊτίμ Κασάμι και οι συμπαίκτες του στη Σιόν, οι οποίοι πέρασαν τέσσερα 24ωρα σε βουνό της Γαλλίας, όπου εκπαιδεύτηκαν από «κομάντος» για τη σύσφιξη των σχέσεών τους και την απόκτηση ομαδικού πνεύματος.

Την περσινή σεζόν είχε μια αρκετά -τηρουμένων των αναλογιών- πετυχημένη σεζόν, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος (κέρδισε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League) και φθάνοντας ως τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Βασιλεία. Φέτος όμως, η Σιόν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου, μα καθόλου καλά τη σεζόν.

Αποκλείστηκε εύκολα από την λιθουανική Σουντούβα Μαριγιαμπόλε (3-0 εκτός, 1-1 εντός) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και από την Σταντ Λωζάνη Ούτσι (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, 2-1 στην παράταση) στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελβετίας, ενώ στο πρωτάθλημα παραπαίει, ούσα με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόλις 17 βαθμούς μετά από 18 αγώνες (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες, εννιά ήττες).

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κριστιάν Κονσταντίν, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και αφού προχώρησε σε αλλαγή προπονητή (απέλυσε τον Πάολο Τραμετσάνι που είχε αναλάβει το καλοκαίρι, έφερε στη θέση του τον άλλοτε παίκτη της ομάδας και προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Γκάμπρι Γκαρσία), αποφάσισε να οργανώσει μια… διαφορετική, στρατιωτικού τύπου χειμερινή προετοιμασία, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να συσφίξουν τη σχέση τους και να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα.

Στρατιωτικά ρούχα, όπλα, μαχητικά αθλήματα, κονσέρβες, πορεία με κλειστά μάτια, μέχρι και νυχτερινή, ημίγυμνη -υπό χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα με πέρασμα από νερό- πορεία με σάκους περιελάμβανε το πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα το προηγούμενο τετραήμερο (5-8/1) στο Πικ Σεν – Λουπ, βουνό του Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν, περιοχή που βρίσκεται στη Νότια Γαλλία και συνορεύει με την Ισπανία, την Ανδόρρα και την Μεσόγειο Θάλασσα (τον Κόλπο του Λέοντα) και πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες ειδικά εκπαιδευμένων κομάντο του γαλλικού στρατού, που είχαν μαζί τους μέχρι και σκυλιά!

Το απόγευμα της Δευτέρας (8/1) οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις οικογένειες τους, ενώ το δεύτερο μέρος της χειμερινής προετοιμασίας θα γίνει υπό πιο νορμάλ συνθήκες και πιο συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο Torre Del Grifo που βρίσκεται κοντά στη Σικελία. Η αποστολή της Σιόν θα καθίσει για δέκα μέρες στην Ιταλία, όπου θα δώσει μάλιστα φιλικό κόντρα στη Κατάνια (14/1), ενώ η πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου του ελβετικού πρωταθλήματος (4/2) θα γίνει κόντρα στη Θανκ (24/1) στην Stockhorn Arena.

Φωτογραφίες από την -για πολλούς- πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού (2016/17, πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος) Παϊτίμ Κασάμι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πώς οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας είναι αρκετές, με τους Ακουαφρέσκα, Ζβέροτιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κονστάντ (ακούστηκε για τον ΠΑΟΚ), Λουράτι, Καρλίτος και Νέιτσκε να έχουν υποβιβαστεί στη δεύτερη ομάδα λόγω… αδιαφορίας!

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Κασάμι, τις οποίες συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Μερικές φορές πρέπει να περάσεις μέσα από το σκοτάδι για να φθάσεις στο φως»…

Περισσότερες φωτογραφίες από την χειμερινή… εκπαίδευση της Σιόν 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ