Ανέκρουσε υποχώρηση η European Super LEague

Ανέκρουσε υποχώρηση η European Super LEague

H Λίγκα προανήγγειλε αναδιαμόρφωση της διοργάνωσης της και προς το παρόν αναθεωρεί τα σχέδια της.

Η επίσημη αποχώρηση των έξι αγγλικών ομάδων και η διαφαινόμενη απόσυρση και άλλων, ανάγκασε τη European Super League να υποχωρήσει, τουλάχιστον προς το παρόν. Με επίσημη ανακοίνωση της η Λίγκα γνωστοποίησε ότι θα επανεξετάσει τα βήματα της και έκανε λόγο για πιέσεις στις αγγλικές ομάδες.

Η ανακοίνωση της ESL:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το σημερινό «status quo» στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαική διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών ομάδων, που έγινε μετά από πίεση που τους ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει τη Super League από ενέργειες τρίτων.

Δεδομένων των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τους στόχους μας για να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομική αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ