UEFA: «Η European Super League δεν είναι ποδόσφαιρο»

UEFA: «Η European Super League δεν είναι ποδόσφαιρο»

Η UEFA σε δηλώσεις της σε διεθνή Μέσα απάντησε στις φήμες που θέλουν να βγαίνει ξανά στο προσκήνιο η European Super League.

«Η European Super League (ESL) δεν είναι ποδόσφαιρο», ανέφεραν σήμερα στο Μπουένος Άϊρες, πηγές της UEFA, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους από τη χώρα της Νότιας Αμερικής και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και η (ESL) δεν είναι ποδόσφαιρο», ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ωστόσο συνεχάρησαν τον Γερμανό Μπερντ Ράιχαρτ, άλλοτε επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου RTL, o οποίος ανακοινώθηκε από την εταιρεία «A22 Sports Management», η οποία συνεργάζεται με την European Super League και έχει αναλάβει την προώθηση του εγχειρήματος, ως νέος διευθύνων σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης: Ατακτη υποχώρηση Μπαλτάκου, ξεκινούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ESL έστειλε «μια επιστολή» στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά δεν την είχε διαβάσει ακόμη, οπότε δεν μπόρεσαν να διευκρινίσουν το περιεχόμενο του κειμένου, αν και κατάλαβαν ότι ήταν κάποια προσπάθεια για «προσέγγιση».

Ο Σλοβένος επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επισκέπτεται την Αργεντινή, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA), Κλαούντιο Τάπια.

Επισκέπτονται επίσης το Μπουένος Άιρες ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης (AUF), Ιγνάσιο Αλόνσο.

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη πρέπει να αποφανθεί -αναμένεται το 2023- για το αν υπάρχει ή όχι μονοπώλιο της UEFA, μία απόφαση που θα μπορούσε να επιτρέψει την οριστική δημιουργία της European Super League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι οι τρεις σύλλογοι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το σχέδιο της ESL στο πλαίσιο της νομικής διαδικασίας που συνεχίζεται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νομιμότητα, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, του τρέχοντος μονοπωλίου της UEFA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ