Παναχαϊκή : Τα παιδιά από την Πάτρα

Παναχαϊκή : Τα παιδιά από την Πάτρα

Το ποδόσφαιρο της Πάτρας μετά από πολλά χρόνια ζει και πάλι σπουδαίες στιγμές με την Παναχαϊκή να δείχνει αναγεννημένη και ικανή για την επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από το 2005.

Την δεκαετία του 80′ ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα στην Ελλάδα ήταν «τα παιδιά από την Πάτρα». Μερικές δεκαετίες αργότερα και εν έτει 2018 η Παναχαϊκή έχει κάνει τη Football League να… χορεύει στους δικούς της ρυθμούς.

Η ομάδα από την Αχαΐα πάει από νίκη σε νίκη και θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για ένα από τα «εισιτήρια» που οδηγούν στη μεγάλη κατηγορία. Από εκεί που απουσιάζει 13 ολόκληρα χρόνια με to10.gr να σας αναλύει πως τα (ποδοσφαιρικά) παιδιά από την Πάτρα ετοίμασαν το νέο τους σουξέ.

Ο πολυμήχανος κύριος, Κώστας Κατσουράνης

Όσο φορούσε εξάταπα και σορτσάκι ο Κώστας Κατσουράνης ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο όχι μόνο λόγω των ποδοσφαιρικών του ικανοτήτων. Αλλά και για το εγκεφαλικό παιχνίδι που έκανε. Κάτι που δεν άλλαξε ακόμη και όταν κρέμασε τα παπούτσια του. Ο Κατσουράνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και ξέρει όσο ελάχιστοι την Παναχαϊκή με τον ίδιο να ξεκινάει από εκεί την καριέρα του.

Ο παλαίμαχος χαφ πλέον είναι ρόλο τεχνικού διευθυντή στο σύλλογο των Αχαιών και όσο οργανωτικός ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών, άλλο τόσο είναι και εκτός! Ο Κατσουράνης ήταν από τους πρώτους που συσπείρωσε τους επιχειρηματίες της Πάτρας, προκειμένου να επενδύσουν στην ομάδα και να πιστέψουν στο όραμά του. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά να επιστρέψει η Παναχαϊκή στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στηριζόμενη σε γηγενείς ποδοσφαιριστές.

This is… Patra!

Πες μου τι κάνεις στην έδρα σου να σου πω αν θα ανέβεις λέει ένα (όχι και τόσο) παλιό της Football League. Δεν αρκεί μόνο να έχεις ένα καλό σύνολο ή ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να έχεις και έδρα φόβητρο. Η φετινή Παναχαϊκή την έχει. Η ομάδα της Πάτρας έχει δώσει επτά αγώνες και μετράει έξι νίκες! Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να… ξεφύγει και να μην χάσει ήταν ο Κισσαμικός που πήρε το 1-1 στην Πάτρα από τους Αχαιούς.

Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να χτίζουν το… κάστρο τους και στους επόμενους αγώνες και να ρίξουν στα σχοινιά τόσο τον Άρη όσο και τον ΟΦΗ που τους φιλοξενούν στις 11/3 και 1/4 αντίστοιχα.

H Nouvelle Vague της Παναχαϊκής

Δεν είναι απλά κανόνας. Αλλά ένας… άγραφος νόμος. Για να καταφέρεις να πρωταγωνιστήσεις στη Football League πρέπει να έχεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Στην Παναχαϊκή δεν συμβαίνει ακριβώς αυτό. Στην Πάτρα υπάρχουν και πολλοί νεαροί παίκτες που είναι αποφασισμένοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ειδικά από τη μέση και μπροστά η ομάδα της Πάτρας έχει αρκετά «διαμαντάκια» που λάμπουν στα θολά νερά της Football League. Δύο εξ αυτών είναι ο 19χρονος χαφ, Γιώργος Μουστακόπουλος, ο οποίος ήδη μετράει δέκα συμμετοχές με τη φανέλα της Παναχαϊκή, αλλά και ο Παναγίωτης Μωραΐτης που έχει φτάσει τα έξι γκολ σε δέκα αγώνες.

Οι νέοι είναι ωραίοι, αλλά και ο (πολύ) παλιός είναι αλλιώς!

Όταν ο Κώστας Χαλκιάς υπερασπιζόταν την εστία του Παναθηναϊκού, της Πόρτσμουθ ή της Εθνικής οι περισσότεροι από τους πιτσιρικάδες της Παναχαϊκής δύσκολα θα φαντάζονταν πως θα μπορούσαν να τον έχουν συμπαίκτη κάποια στιγμή.

Ο… Μαθουσάλας των Πατρινών μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμη στο πρωτάθλημα της Football League, όπως έχει κάνει στο Κύπελλο, όμως στα 43 του πιο πολύ τον νοιάζει να δώσει κάποιες κατευθύνσεις στη νέα γενιά που έχει δίπλα του, παρά να αποδείξει πράγματα.

Ο Χαλκιάς είναι ο «πατέρας» των περισσότερων στα αποδυτήρια της Παναχαϊκής και έχει παίξει μεγάλο ρόλο για το κλίμα που υπάρχει σε αυτά, ενώ δεν αποκλείεται να παραμείνει στην ομάδα από άλλο πόστο όταν πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα γάντια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ