Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-0

Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-0

Ένα γκολ του Ελευθεριάδη στο 11' ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην Παναχαϊκή στο ντέρμπι της Football League, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του Ηρακλή. Νίκη για τον Αήττητο Σπάτων στο Αιγίνιο, αλλά και τον Καραϊσκάκη Άρτας στην έδρα της Κέρκυρας. Ισοπαλία στη Λάρισα για τη Σπάρτη.

Ο Χρήστος Ελευθεριάδης «χτύπησε» στο 11ο λεπτό. Κι αυτό ήταν αρκετό για την Παναχαϊκή, η οποία πήρε το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Football League με αντίπαλο τον Ηρακλή και ευελπιστεί με αυτήν να βάλει πλώρη για μια καλύτερη συνέχεια. Ο Γηραιός απέτυχε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του, έμεινε στους τέσσερις βαθμούς μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Football League και το δικό του «αύριο» μοιάζει περισσότερο δυσοίωνο. Προφανώς μετά από τέσσερα ματς δεν είναι ώρα για συμπεράσματα, αλλά αναμφίβολα οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές.

Ο σκόρερ Ελευθεριάδης ήταν και ο κορυφαίος των Πατρινών στο ματς, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν πιο χαμηλά στο (πολύ βρεγμένο) χορτάρι και να αφήσουν την κατοχή της μπάλας στους Κυανόλευκους, δίνοντας βάση στις αντεπιθέσεις για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Βρήκαν πολλές τέτοιες, δεν τις αξιοποίησαν για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως εντέλει ευτύχησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη που τους φέρνει στους επτά βαθμούς.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο οι Πατρινοί άνοιξαν το σκορ, ήταν περιπετειώδης. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, θεωρώντας πως ο Μαυρίας επηρέασε την αντίδραση των παικτών του Ηρακλή, παρότι δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα. Ο διαιτητής συνομίλησε μαζί του και τελικά αποφάσισε να μετρήσει το γκολ.

Όσο για τα άλλα τρία παιχνίδια που διεξήχθησαν στις 15:00, η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στην Κέρκυρα, όπου με γκολ του Λίτσκα στο 74ο λεπτό ο Καραϊσκάκης Άρτας επικράτησε με 1-0 των Φαιάκων, αφήνοντάς τους επίσης στους τέσσερις βαθμούς και ξεκολλώντας από το απόλυτο μηδέν στην κατάταξη. Ο Αήττητος Σπάτων πανηγύρισε μια εξίσου σημαντική νίκη για εκείνον στην έδρα του Αιγινιακού, χάρη σε δύο γκολ του Μαρουκάκη στο 64′ και στο 70′ (1-2). Τέλος, ο Στογιάνοβιτς έσωσε τη Σπάρτη από την ήττα με τέρμα στο 86′ του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Θεσσαλία, αφού οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Μαρκόλινο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Αργυρόπουλος (84′ Ντάσιος), Σωτηράκος, Μαυριάς, Φουρλάνος (57′ Παπατόλιος), Κολ (66′ Κυνηγόπουλος), Ελευθεριάδης.

Ηρακλής (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Χιντζίδης, Κούσας, Ζιαμπάρης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80′ Παναγιωτούδης), Πασάς (46′ Ρόβας), Ντούνης (77′ Χασομέρης), Μενδρινός, Περόνε.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη 1-1 (55′ Μαρκόλινο / 86′ Στογιάνοβιτς)

Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-0 (11′ Ελευθεριάδης)

Κέρκυρα – Καραϊσκάκης Άρτας 0-1 (74′ Λίτσκας)

Αιγινιακός – Αήττητος Σπάτων 1-2 (67′ Παπαδόπουλος / 64′, 70′ Μαρουκάκης)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
===========
1. Εργοτέλης          12
2. Πλατανιάς          10
. Απόλλων Λάρισας    10
4. Βόλος ΝΠΣ           9
. Ηρόδοτος            9
6. Δόξα Δράμας         7
. Παναχαϊκή           7
8. Ηρακλής             4
. Κέρκυρα             4
. Αήττητος Σπάτων     4
11. Απόλλων Πόντου      3
. Τρίκαλα             3
. ΑΕ Καραϊσκάκης      3
14. Αιγινιακός          2
. Σπάρτη              2
16. Κισσαμικός          1 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ