Όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική της Football League

Όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική της Football League

Δύο ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ ανόδου, ενώ άλλες δύο θα δώσουν μάχη για να μην υποβιβαστούν. Όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική της Football League.

Η 29η αγωνιστική της Football League ολοκληρώθηκε και η αγωνία θα είναι μεγάλη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, τόσο για τη δεύτερη θέση, αλλά και για τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία. Με τη λογική πως η αναδιάρθρωση του Γιώργου Βασιλειάδη θα ισχύσει κανονικά, τότε τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Ο ΝΠΣ Βόλος θα αγωνίζεται του χρόνου στη Super League και ο δεύτερος της βαθμολογίας θα παίξει μπαράζ με τον 13ο της Super League για μία θέση στην πρώτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, ο Απόλλων Λάρισας θα έπαιζε διπλούς αγώνες με τον ΟΦΗ και ο νικητής του χρόνου θα ήταν στη Super League.

Όμως υπάρχει ακόμα μία αγωνιστική και τα δεδομένα για την δεύτερη θέση της Football League δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Ο Απόλλων Λάρισας βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, με τον Πλατανιά να είναι τρίτος με δύο βαθμούς λιγότερους. Μία από τις δύο ομάδες θα αγωνιστεί στα μπαράζ και όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα τους την τελευταία αγωνιστική.

Ο μεν Απόλλωνας παίζει στην Κρήτη με τον υποβιβασμένο Ηρόδοτο και με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση, ενώ ο Πλατανιάς παίζει με τον Ηρακλή και θέλει μόνο νίκη, αλλά ταυτόχρονα ήττα της ομάδας της Λάρισας για να πάρει εκείνη την δεύτερη θέση. Τα σενάρια είναι συγκεκριμένα και τα δεδομένα ξεκάθαρα για τη μάχη της δεύτερης θέσης, καθώς ο Απόλλωνας υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα της Κρήτης.

Η βαθμολογία για τη δεύτερη θέση

2 Απόλλων Λάρισας 54 βαθμούς
3 Πλατανιάς              52 βαθμούς

Η τελευταία αγωνιστική

Ηρόδοτος-Απόλλων Λάρισας
Πλατανιάς-Ηρακλής

Τα δεδομένα για τη «μάχη» του υποβιβασμού

Όσον αφορά τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία, τα δεδομένα με βάση την αναδιάρθρωση του υφυπουργού αθλητισμού είναι συγκεκριμένα. Έξι ομάδες θα πέσουν κατηγορία, ενώ ήδη γνωρίζουμε τις πέντε εξ αυτών. Αυτές είναι ο Αήττητος Σπάτων, η Σπάρτη, ο Αιγινιακός, ο Ηρόδοτος και τα Τρίκαλα.

Από εκεί και πέρα μένει μόνο μία θέση για τον υποβιβασμό και θα κριθεί ανάμεσα σε Ηρακλή και ΑΕ Καραϊσκάκης την 30η αγωνιστική. Ο Κισσαμικός έχει 43 βαθμούς, ο Ηρακλής 42 και η ΑΕ Καραϊσκάκης 40, όμως η ομάδα της Κρήτης έχει σωθεί και μαθηματικά καθώς ευνοείται και στην μία περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας που υπάρχει, αλλά και στην ισοβαθμία με τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει πως ο Ηρακλής και ο ΑΕ Καραϊσκάκης θα παλέψουν για τη σωτηρία την τελευταία αγωνιστική, με τον Γηραιό να θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την ομάδα της Άρτας για να μείνει στην κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ηρακλής θα πέσει κατηγορία, καθώς ο Καραϊσκάκης υπερτερεί σε ισοβαθμίες, αφού έχει κερδίσει με 1-0 και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Ηρακλής την τελευταία αγωνιστική παίζει με τον Πλατανιά στην Κρήτη σε ένα ματς που οι Κρητικοί «καίγονται» για τη νίκη. Σε περίπτωση νίκης δικής του τελειώνει την υπόθεση – παραμονή, ότι και να συμβεί στην αναμέτρηση της ομάδας της Άρτας που υποδέχεται τα Τρίκαλα που έχουν ήδη υποβιβαστεί. Αν ο Γηραιός δεν κερδίσει θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΑΕ Καραϊσκάκης, που διαφορετικά θα υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία.

Η βαθμολογία για την τελευταία θέση που υποβιβάζει στην τρίτη κατηγορία

9   Κισσαμικός           43 βαθμούς
10 Ηρακλής                42 βαθμούς
11  ΑΕ Καραϊσκάκης 40 βαθμούς

Η τελευταία αγωνιστική 

Απόλλων Πόντου-ΑΟΧ Κισσαμικός
ΑΕ Καραϊσκάκης-Τρίκαλα
Πλατανιάς-Ηρακλής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ