Καβάλα: Από το χείλος του γκρεμού, «τρένο» για Super League 2 (vids)

Καβάλα: Από το χείλος του γκρεμού, «τρένο» για Super League 2 (vids)

Ο ΑΟΚ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στη Γ' Εθνική και έχει βάλει τις βάσεις για την επιστροφή στη Super League 2. Κι ενώ λίγους μήνες πριν «παιζόταν» η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα.

Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Ιρανοκαναδός, Άλεξ Χαντιτάγκι, ανέλαβε την Καβάλα και γέμισε με προσδοκίες τους οπαδούς της ομάδας με τις εξαγγελίες του. Πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος, όμως, ο επιχειρηματίας… πήδηξε από το καράβι το περασμένο καλοκαίρι και άφησε στον ΑΟΚ πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Οφειλές προς ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο) που πριν λίγους μήνες έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τότε εμφανίστηκε ο Γιάννης Διαμαντίδης, επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τη διοίκηση ενός συλλόγου θέλοντας να βοηθήσει μία ιστορική ομάδα όπως η Καβάλα να σταθεί στα πόδια της.

Διαβάστε επίσης: Το απίθανο με τους αμυντικούς της ΑΕΚ: Σκοράρουν πιο πολύ από τους επιθετικούς!

«Ο πρώτος ήταν η φιλία μου με τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με παρότρυνε να ασχοληθώ με το «καραβάκι» συστήνοντας μου ανεπιφύλακτα να έρθω στον ΑΟΚ. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το όνομα και την εικόνα της Καβάλας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έρχομαι σε μια ομάδα που η αξία της είναι γνωστή σε όλους και θέλω να τη βοηθήσω να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει», είχε πει ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος, όταν τον περασμένο Ιούνιο άνοιξε τα χαρτιά του, αναφερόμενος στους λόγους που δέχθηκε να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία.

Φτιαγμένη για άνοδο

Ο Διαμαντίδης δημιούργησε μία ομάδα στελεχωμένη από επιχειρηματίες της πόλης και σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη κατάφεραν να τακτοποιήσουν οφειλές ύψους 70.000 ευρώ προς ποδοσφαιριστές, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει σε προσθήκες για τη νέα σεζόν. Το θέμα του προπονητή ήταν από τις προτεραιότητες, με τον Τίμο Καβακά να είναι αυτός που ανέλαβε το τιμόνι με μοναδικό στόχο την άνοδο της ομάδας στην επόμενη κατηγορία, όπως ξεκαθάρισε από τις πρώτες του δηλώσεις.

Όσο για τις προσθήκες, κορυφαία όλων αναμφίβολα ήταν εκείνη του Σάββα Γκέντσογλου. Ο Καβαλιώτης άσος, που πριν έναν μήνα έκλεισε τα 33 του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και στη συνέχεια πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Σαμπντόρια, Λιβόρνο, Χάιντουκ και ΑΠΟΕΛ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Για την ακρίβεια, βάσει αριθμών είναι η κορυφαία ομάδα συνολικά στην κατηγορία. Είναι η μόνη από τους τέσσερις ομίλους που έχει το απόλυτο μετά από επτά παιχνίδια και έχει και τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων (25-3). Βρίσκεται ήδη στο +4 από τον δεύτερο Πανθρακικό και όλα δείχνουν πως είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου η οποία θα την οδηγήσει στη Super League 2.

Ακόμη είναι νωρίς για να προδικάσουμε οτιδήποτε, ωστόσο, ο ΑΟΚ δείχνει μετά από καιρό να είναι στον σωστό δρόμο και κυρίως να έχει ένα σχέδιο. Το πώς θα καταλήξει αυτό, θα φανεί στο τέλος της διαδρομής. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της η Καβάλα τα έδωσε σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη λόγω επανασποράς του αγωνιστικού χώρου στο «Ανθή Καραγιάννη», ωστόσο οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και η ομάδα έχει επιστρέψει πλέον στη φυσική της έδρα.

Οι επτά νίκες του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ