Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε 1-0: Ο Covid, ο αναντικατάστατος Σισέ και ο λυτρωτής Μανέ (vid)

Σενεγάλη – Ζιμπάμπουε 1-0: Ο Covid, ο αναντικατάστατος Σισέ και ο λυτρωτής Μανέ (vid)

Βασικός και αναντικατάστατος ο Παπέ Αμπού Σισέ στη νίκη της Σενεγάλης απέναντι στην Ζιμπάμπουε με 1-0 – Λύτρωση στις καθυστερήσεις με τον Μανέ για τους Λέοντες της Τερανγκά, που παρατάχθηκαν με πολλά προβλήματα, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με τον Παπέ Αμπού Σισέ να ξεκινάει βασικός και να μένει στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, η Σενεγάλη επικράτησε με 1-0 της Ζιμπάμπουε για το Κόπα Αφρικα, με τον Σαντιό Μανέ να πετυχαίνει στο 90+7’ το γκολ της λύτρωσης για τους Λέοντες της Τερανγκά.

Η ομάδα του «ερυθρόλευκου» σέντερ μπακ παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανιχνεύθηκαν στα τεστ που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τη νίκη, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαντιό Μανέ στο 90+7’.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος πραγματοποίησε την 7η συμμετοχή του με την εθνική του ομάδα, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της Σενεγάλης, έχοντας στο πλάι του τον Αμπντού Ντιαλό της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο τους συνεργάστηκαν άψογα και βοήθησαν την ομάδα τους να κρατήσει το μηδέν.

Μια ακόμα εμφάνιση με το εθνόσημο για τον κεντρικό αμυντικό των Πειραιωτών, που έφυγε από το γήπεδο νικητής, με τη Σενεγάλη να βρίσκεται πλέον με το… ενάμιση πόδι στους «16» της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση του Κόπα Αφρικα προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, αλλά και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η Γουινέα των Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ, αλλά και το Μαλάουι. Η Σενεγάλη μάλιστα θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Στο σημερινό παιχνίδι με την Ζιμπάμπουε οι Λέοντες της Τερανγκά τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη μαζική άμυνα των αντιπάλων τους, αλλά στο τέλος κατάφεραν να βρουν το γκολ της λύτρωσης.

Η ομάδα του Αλιού Σισέ κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε σε χέρι ποδοσφαιριστή της Ζιμπάμπουε. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε μέσω της χρήσης του VAR, με τον Σαντιό Μανέ στο 90+7’ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να χαρίζει στην Σενεγάλη το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ντιένγκ, Εμπαγιέ, Σισέ, Αμπνού Ντιαλό, ΜπάλοΤουρέ, Σαρ, Κουγιατέ, Γκεγιέ, Ντία (77′ Γκεγιέ), Μανέ, Μπαλντέ (64′ Χαμπίμπ Ντιαλό)

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ: Μάρι, Τσιμουέμουε, Τακουάρα, Χαντέμπε, Μπασέρα, Ματζόνγκουε, Γουάντι, Μουσόνα (88′ Τίγκερε) Μπένιου (71′ Καμουσόκο), Κάνγκουα, Ντούμπε (46′ Καντεβέρε)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σενεγάλη-Ζιμπάμπουε 1-0
(90’+7′ πεν. Μανέ)

Γουινέα-Μαλάουι (18:00)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Σενεγάλη (1-0) 3
2. Μαλάουι (0-0) 0
3. Γουινέα (0-0) 0
4. Ζιμπάμπουε (0-1) 0

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (14/01):

Σενεγάλη-Γουινέα (15:00)
Μαλάουι-Ζιμπάμπουε (18:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ