Αποκλείστηκε λόγω απαγορευμένης ουσίας ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού

Αποκλείστηκε λόγω απαγορευμένης ουσίας ο τερματοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού

Η FIFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, Σιλβέν Γκμποχούπ από τη συνέχεια του Κόπα Άφρικα.

Χωρίς τον βασικό τερματοφύλακά της, Σιλβέν Γκμποχούο, θα αγωνιστεί σήμερα (12/1) στην πρεμιέρα του Κόπα Άφρικα η Ακτή Ελεφαντοστού με αντίπαλο την Ισημερινή Γουινέα.

Ο διεθνής γκολκίπερ αποκλείστηκε από τη FIFA λόγω ντόπινγκ, καθώς βρέθηκε θετικός στη διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη, η οποία περιλαμβάνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ στις απαγορευμένες ουσίες.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της απόφασης είχε πραγματοποιηθεί από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας την παραμονή έναρξης της διοργάνωσης (8/1), με τους Ιβοριανούς όμως να παίρνουν κανονικά στην αποστολή τον 33χρονο, με την προσδοκία ότι θα άλλαζε η απόφαση μετά την εξήγηση του παίκτη ότι αυτό οφειλόταν σε οφθαλμική θεραπεία που έκανε ο ίδιος.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ